5 dolog, ami miatt most vasárnap biztos nem szavaznék a Momentum Mozgalomra

2017. március 12. 16:32

Tomanovics Gergely
Gery Greyhound
Hogyan tervezik bevonni a demokrácia és az ország megújításába a napi 14 órában robotoló szerencsétlen gyári munkást, aki alapvetően leszarja a politikát?

„Jobb oktatást, jobb egészségügyet és a fent felsoroltakat már nagyon sokan ígértek. A választók 44%-a ma már egyáltalán nem hisz a politikusoknak, és ahogy már a 2. pontban is írtam, a pártválasztók egy része is a kisebbik rossz elve alapján szavaz. A bizalom helyreállítására kevés egy az emberek pénzéért kiírt népszavazás és az olyan témák, mint az ügynökakták, vagy a paksi atomerőmű. Ehhez radikálisan meg kell változtatni azt, ahogy a politika és az állam az emberekkel kommunikál.

A Momentum és a többi ellenzéki próbálkozás üzeneteire ma a legfeljebb a városi egyetemisták vevők, és ezzel stabil 5-10 százalékot lehet szerezni a választásokon, amiből ugyan jól meg lehet élni, csak épp változást elérni nem lehet. A Momentumnak egyelőre még engem, a napi szinten több helyen híreket olvasó és a közéleti események iránt aktívan érdeklődő, kormányváltást kívánó választópolgárt sem sikerült meggyőznie - hogyan tervezik bevonni a demokrácia és az ország megújításába a napi 14 órában robotoló szerencsétlen gyári munkást, aki alapvetően leszarja a politikát, mert kisebb gondja is nagyobb annál, hogy épp melyik tolvaj csaló banda van hatalmon?

Mivel ez a leírás nagyjából a 10 évvel ezelőtti önmagamat fedi le, itt most elég határozottan tudom, hogy mit beszélek, és nagyon tévúton jár az, aki azt gondolja, hogy elég 4 vagy 8 év alatt 1 vagy 2 diplomát megszerezni ahhoz, hogy sikerüljön.

Nem, sajnos nem fog, ezt borítékolom...

Orbán röhög a markába, mert ő viszont tudja, mégpedig azért, mert ő is ebből a közegből jött, valós, napi tapasztalata van arról a világról, ahol ő sikeres. és pont ezért sikeres. Aki változást akar, annak az első és legfontosabb dolga megértenie Orbán (és tágabb értelemben Donald Trump és a Brexit-szavazók) világát, és ha egyetlen mondatban kellene összefoglalnom, mi a bajom az összes kormányváltó próbálkozással (beleértve a Momentumot is) akkor az ez, hogy képtelenek rá.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak én unom a közönséges stílust?
Miért a gyári munkással kapcsolatban sz@rozik?

Traviánba pár éve tűzkatapultokkal szétlőttem a falvaidat, Greyhound.

"nekem ne legyen a politikus hálás, dolgozzon tisztességesen."

Fából vaskarika. Azért politikus, hogy ne keljen dolgozni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés