Nem csak a pénzünket, hanem a jogunkat és a felháborodásunkat is ellopja a Fidesz!

2016. május 12. 22:05

Jámbor András
Kettős Mérce
Ameddig nem szerezzük vissza a felháborodás jogát, nem oszlatjuk el a fejünk felett gyűlő ködöt, ami a nem normálist normálisnak akarja eladni, addig nem is fogunk részesülni a közjóból.

„Mi, állampolgárok elvesztettük az állam és a közpénzek feletti kontrollt. Lényegében megszűntünk a közösség olyan tagjai lenni, akiknek van beleszólásuk a döntésekbe. És ha ehhez hozzáveszük az állam más szervezeteinek működését (...), jogi biztositék nem, csupán a felháborodás joga marad meg számunkra, hogy van még egyáltalán bármi beleszólásunk abba, mi történik a közösségünkkel, az államunkkal, az országunkkal. Az állam már nem szolgál minket.

A nagyobb probléma az, hogy bajban vagyunk akkor is, ha nem csupán a jogállam és a demokratikus intézmények keretének tekintjük a demokráciát, és megnézzük, mi a helyzet a nép felháborodásának jogával. Mert az mindenkit érdekel, hogy ellopják a közpénzt, de senkit se érdekel annyira, hogy kockáztasson, hogy hangot adjon a felháborodásának. Mert megszoktuk már, hogy van ilyen, hogy korrupció, ahogy azt is, hogy aki ugrál, annak eltörhetik a gerincét. Lenyomták a torkunkon, megfegyelmeztek minket. Így vették el tőlünk a jogot arra, hogy felháborodhassunk.

A Fidesz nem is védekezik már MNB-ügyben, egyszerűen úgy tesz, mintha teljesen normális lenne, hogy Matolcsy György az unokatestvérének kiutal százmilliókat, milliárdokat, hogy a saját könyvét vásárolja fel 20 ezer forintos áron, hogy éppen szőnyegeket van kedve venni 160 millióért, hogy nem az állami oktatást támogatja az állam pénzén, hanem saját oktatási rendszert épít, a saját közösségének, a saját közjójának. Ebbe mi már nem tartozunk bele, lassan természetesnek is vesszük, és csak reménykedünk benne, hogy leesik néha egy kis adócsökkentés vagy nyugdíjemelés.

A helyzet az, hogy ameddig nem szerezzük vissza a felháborodás jogát, nem oszlatjuk el a fejünk felett gyűlő ködöt, ami a nem normálist normálisnak akarja eladni, ami azzal érvel a lopás ellen, hogy de mások is lopnak, ami azzal magyarázza, hogy Magyarországon demokrácia van, hogy jobban állunk mint Észak-Korea, ami a kritikát idegen támadásak veszi, és koholt és hamis vádakkal úgy akar megfojtani mindenkit, hogy azt hazudja, ugyanolyan szarosak ezek mint én, azt hazudja, szarosnak lenni természetes, addig nem is fogunk részesülni a közjóból.

Addig az állam, a közpénz, a törvények a Fideszéi maradnak, és nem fogja őket senki rákényszeríteni arra, hogy ne az újraértelmezett közjó, a kevesek, a fideszesek közösségeként értelmezett Magyarország közjójáért, tehát Orbán Viktor hatalmának megmaradásáért cselekedjenek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A fejében lévő köd.

Na, ennyit bírtam a napi jámborból.

A pasas amúgy egyre jobban hasonlít szegény Andressew Ivánra.
A fényképe és a hülyesége is.

1.Mindenütt a világon az történik , hogy "felháborodás" helyett perelnek , ha anomália van .
2.Jámbor úr érzelmi töltettel szuggerálja a maga szubjektív értelmezésének abszolutizálását .
3. Ha VALÓBAN baj van / pl. Venezuela , Argentína , Thaiföld stb / , ott a tömegek tartósan az utcára mennek , s úgy harcolnak . De a kormány összességében nagyonis jól dolgozik .

1.Aztán kiderült , hogy "a" tanárok nem , csak 15 százalékuk problémázott . De azok sem akartak tárgyalni...
2.Nekünk józanoknak az a dolgunk , hogy higgadtan , dialogikusan politizáljunk , vagyis ne essünk vissza az uszítók szintjére .
3. Helmut Kohl híres mondása szerint , ami beválik a magánéletben , az beválik a politikában is . Ugyanis a privát szférában is az él távlatosan és jó minőségben , aki tárgyalással , megbeszéléssel oldja meg a konfliktusokat , s nem az , aki vádaskodik .

Nem Kohl magánéletéről szól a mondása , hanem egy objektív összefüggésről...

András, veletek már felháborodni se akar senki. Ez szerinted felháborító. Szerintem meg szánalmas, amit művelsz. De meg tudsz belőle élni. Na EZ tényleg felháborító!

Háborogjál csak jóember, jogod van hozzá. De azért ne az én nevemben háborogjál (egyelőre még talán én is a "mi állampolgárok" közé tartozom), hanem a magad és a hozzád hasonlóan háborgók nevében. Én majd háborgok, amikor jónak látom. Egyébként nem csak háborogni van jogod, hanem négyévenként választani is. Négy évig azok költik a közpénzt, akiket megválaszt a "mi, állampolgárok" többsége. Az ókori görögök óta ezt hívják demokráciának.

Az nem "lopás", ha egy politikai felhatalmazott a saját politikai értékrendje szerint költi a közpénzt. Ha ez lopásnak minősülne, akkor az összes pályázat is, márpedig van belőlük néhány. A pályáztatás szabályait viszont egy önkényes döntésekre hajlamos felhatalmazott körül kétségkívül szorosabbra kell vonni. Úgyhogy köszönet a feltárásért. Persze ezért van a demokráciákban ellenzék.

A magam részéről viszont inkább elnézem egy jól dolgozó és az államom érdekeit képviselő felhatalmazott cezaromán hajlamát, mint az ostoba balekokat, akik a saját közösségük érdekei ellenében dolgoznak. Nem háborgok hát együtt veled.

„Mi, állampolgárok elvesztettük az állam és a közpénzek feletti kontrollt."

Marhaság. Sohase szereztétek meg, amikor a kommunisták uralma után meg kellett volna.

Hol vannak az adófizetők érdekvédelmi szervezetei?
Hol vannak a szabad szakszervezetek?
Hol vannak a közbeszerzések ellenőrzésére hivatott polgári intézmények?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés