Reagálás Bencsik Gábor december 3-i nyílt levelére

2014. december 4. 12:16

Dömötör Csaba
Egy polgári társadalomban kategorikusan azt állítani, hogy gazdagságát minden politikus a politikának köszönheti, veszélyes és igaztalan.

Tisztelt Bencsik Úr!

Engedje meg, hogy néhány gondolattal reagáljak tegnapi nyílt levelére. Bajtársak között nagyon fontosak a segítő szándékkal írt vélemények. Biztos vagyok benne, hogy tegnapi levelét is segítő szándékkal írta. Én is úgy gondolom, hogy az önálló véleményalkotásra, és a társadalmi párbeszédre szükség van. Érvelése mögött azonban ugyanazt az értelmezést vélem felfedezni, mint amelyet a magyar és a nemzetközi sajtó jelentős része hetek óta sulykol. Nem vitatom, hogy a Fidesz vezetői között egyaránt vannak jómódú és kevésbé jómódú politikusok is, mint ahogy ez így van minden más pártban is. Egy polgári társadalomban kategorikusan azt állítani ugyanakkor, hogy gazdagságát minden politikus a politikának köszönheti, veszélyes és igaztalan. Ebben talán egyetérthetünk.

Természetesen minden magyar állampolgár, így Ön is joggal várja el, hogy a kormány tagjai, de tovább megyek, minden politikus a lehető legnagyobb nyilvánosság mellett végezze munkáját. Éppen ezért a kormány tagjai, valamint az államigazgatás vezetői több lépcsős szigorú ellenőrzésen, átvilágításon mennek át, és nyilvános vagyonnyilatkozatot tesznek.

Szeretném egyértelművé tenni, hogy a miniszterelnök sem tűri el, hogy bármilyen visszaélés történjen a közpénzekkel. Több alkalommal is egyértelművé tette, nem tűri a korrupciót. Bizonyára Ön sem gondolja, hogy a miniszterelnök azért nem tesz lépéseket, mert tanácsadói megtévesztik, sokkal inkább azért, mert a kormánytagok vonatkozásában egyetlenegy jogilag értelmezhető vádat sem fogalmaztak meg.

Mind a mai napig – bár a kormány több alkalommal is kérte: aki konkrétumokról tud, álljon elő velük – mind a hazai, mind pedig a nemzetközi térben csak homályos utalások hangozottak el. Ez nem lehet véletlen, ugyanis ha ezeket jogállami módon, a jogrendszer számára is megragadhatóan megfogalmaznák, azonnal kiderülne a vádak üres jellege, és a kormány tagjai könnyen bizonyíthatnák feddhetetlenségüket sorozatos helyreigazítási perekkel.

Ön levelében azt írja: Magyarország fél évezred kiszolgáltatottság után végre sikeres, békés, öntudatos, erős országgá válhat. Sokan értünk ezzel egyet. Ez az egyetértés vezetett ahhoz, hogy idén a magyarok három választás során is a folytatás és az összefogás mellett álltak ki, megerősítve bizalmukat a kormányzó pártokban. Éppen ezért remélem, a jövőben több szó esik majd az ország és a magyar emberek közös sikereiről, így a három százalékos gazdasági növekedésről, a csökkenő államadósságról, a valódi közteherviselésről, a családok támogatásáról, a fiatalkori munkanélküliség csökkenéséről, vagy éppen a hitelcsapdába jutott családok ezermilliárdos megsegítéséről.

Ezek az eredmények az elmúlt évek összefogásának köszönhetőek. Hiszem, hogy ezekért a célokért a jövőben is érdemes közösen kiállnunk.

Tisztelettel:

Dömötör Csaba
helyettes államtitkár, Miniszterelnökség

Összesen 106 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hm. 17 kg arany azért az nem semmi!

"Hova tűnt a Kádár János kincse? – 17 kilogramm arany rejtélye

A kommunista titkosszolgálatok ügyködésével állhat kapcsolatban az a 17 kilogramm jórészt Napóleon-aranyakból álló kincs, ami 1987-ben tűnt fel az MSZMP kincstárában, majd tűnt el az MSZP-nél."
http://valasz.hu/uzlet/hova-tu..

Válaszok:
Berecskereki | 2014. december 4. 12:44

Holnapi hír:
VIDA ILDIKÓ A NAV ELNÖKE AZ IGAZTALAN KORRUPCIÓS VÁDAK MIATT MEGRENDÜLT EGÉSZSÉGI ÁLLAPOTÁRA HIVATKOZVA FELMENTÉSÉT KÉRTE, MELYET AZ ILLETÉKESEK ELFOGADTAK. VIDA ILDIKÓ
KÜLÖNGÉPÉVEL GYÓGYKEZELÉSRE VENEZUELÁBA TÁVOZOTT.ÚTJÁRA ELKÍSÉRTE TÖBB, BETEGSÉGBEN ÉRINTETT MUNKATÁRSA

Azonnali vizsgálatot kell indítani a "Hova tűnt a Kádár János kincse? – 17 kilogramm arany rejtélye" felderítése ügyében. Akár még nemzetbiztonsági kockázat is számításba jöhet.
Kinél volt utoljára? Milyen célból került az MSZMP-hez, majd az MSZP-hez? Számoljanak el vele a többi értékkel egyetemben.

Az MSZP tegye nyilvánossá az összes dokumentumot és a vele kapcsolatos személyek nevét, ami/akik kapcsolatosak: "A francia-izraeli kettős állampolgárságú André Z. Hornstein átadott 4500 aranyérmét, zömében Napóleon-aranyakat és Krugerrandokat, vagyis dél-afrikai befektetési érméket." ügylettel.

Megértés...

te is megérthetnéd ezt a derék Dömötört.
Ő valójában azért aggódik, hogy a hasonló szintről indult többiek (pl.: Rogán, Szijjártó) nála jóval előrébb tartanak a vagyoni gyarapodásban és most, a rohamosan növekvő háborgás miatt NEKI már NEM LESZ ELÉG IDEJE.

http://index.hu/belfold/2014/0..

Ne kavard a szezont a fazonnal. Bolhaként ott tartozkodsz Orbán mellényzsebébe, hogy tudod azt, hogy az Orbáncsalád hogyan él. Tudod azt, hogy milyen életvitelt folytat milye értékrend szerint szervezi hétköznapjait.

Nem csak pofázol. Az, hogy Mészáros, mint vállalkozó hogyan és miképpen él azt a tisztelt médiából ismered ami nem biztos, hogy a valóságot tükrözi.

Ha meg úgy véled, hogy törvénytelen jővedelme van az Orbán családnak vagy bárkinek jogodban áll hatósági bejelentést tenni. Hiedelmeidet meg feltételezéseidet sejtéseidet meg tartsd meg magadnak.

Ez színtiszta mellébeszélés.

A Fidesz kormányát egyelőre két dolog ingathatja meg: ha korrupciós vádakkal kapcsolatban mellébeszél (ezt követték el az amerikai kitiltási üggyel kapcsolatban), illetve, ha a politikusai erkölcsileg kifogásolható módon vagyonosodnak. Az országot ugyanis még nem hozták rendbe, még nincs a választópolgárok egzisztenciája biztonságban.

Sajnos az erkölcsi tisztátalanság fennáll Szijjártó Péter háza ügyében, mert sikerült az apját kétes erkölcsű vállalkozó hírébe hozni, ráadásul a futsalcsapat foglalkoztatása a külügyben végrehajtott tisztogatással párhuzamosan őt magát is erkölcsileg kikezdhetővé tette. Nincs pótolhatatlan ember, nem kell a külügyminisztert minden áron Szijjártó Péternek hívni.

Ha valaki a jövedelmét politikával szerezte, mint Lázár János, akkor erkölcsileg kifogásolható, ha a tízéves gyermekére luxuslakást írat vagy luxustárgyakat gyűjt. Ráadásul külföldi luxustárgyakat. Más lenne a dolog megítélése, és igazodna a kormány nyíltan vállalt értékrendjéhez, ha pl. magyar művészek műalkotásait gyűjtené. Ha a szülei vették a lakást, akkor vegyék a saját nevükre, addig, amíg a fiuk közfunkcióban lévő politikus. Nincs pótolhatatlan ember, nem kell a miniszterelnök helyettesét minden áron Lázár Jánosnak hívni.

Ha egy államtitkár politikához közelálló cég tulajdonosa volt és ebből meggazdagodott, illetve a cég kormányzati megrendelésekből fizeti ki az államtitkári üzletrész vételárát, az visszatetsző. Valaki vagy politikai megrendelésekből élő és gyarapodó üzletember vagy kormányszóvivő, illetve államtitkár, a kettő együtt nem megy. Nincs pótolhatatlan ember ...

Ha valaki politikából vagyonosodik meg, mint Rogán Antal, akkor fillérre pontosan és részletesen el kell számolnia bevételeivel és a kiadásaival, nem titkolózhat. S amíg egy szegény, gyötrődő társadalom politikusa, nem kell szuperluxus körülmények között élnie, megteszi a szimpla jómód is. Nincs pótolhatatlan ember ...

Hogy követendő példát is mondjak, ha valakit urizálás vádjával illetnek, akkor kötelessége a vádaskodók elé állni és védeni magát, s elismerni azt, ha valamit nem a politikustól elvárható erkölcsi mérce szerint tett. Kósa Lajosról tessék példát venni.

Vida Ildikó nyílt levele:

"Tisztelt André Goodfriend Ügyvivő Úr!

Ön a Heti Válasz hetilapnak adott interjújában minden eddiginél súlyosabb kijelentést tett, és ezzel egyértelműen arra utal, hogy bűncselekményt követtem el. Kijelentését ezúttal nem hagyhatja magyarázat nélkül. Valakinek a becsületébe gázolni, valakit rágalmazni nem lehet következmények nélkül. Ez ugyanis itt, Magyarországon bűncselekmény. Önt Budapestre az Amerikai Egyesült Államok kormánya delegálta, és Magyarországon Önt egy szövetséges, baráti állam ügyvivőjeként látják vendégül. Nyilvánvaló, hogy Önnek elsősorban hazája érdekeit kell képviselnie, de minden diplomáciai szabály mellett tiszteletben kell tartania a fogadó állam szokásait és jogrendjét. Ön nem tett kevesebbet, mint az Amerikai Egyesült Államok képviseletében magyar kormánytisztviselőkről ország-világ előtt állította, „úgy hisszük, vannak olyan magyar kormányalkalmazottak, akik korrupt cselekményekben vesznek részt.”

Mivel magam hoztam nyilvánosságra kitiltásom tényét, nem kérdés, hogy kijelentése, az eddig meg nem nevezett személyek mellett, konkrétan rám vonatkozik. Mivel személyes találkozásunkkor nem fedte fel, milyen indokok alapozták meg az ellenem hozott intézkedést, és mivel most minden eddiginél súlyosabb vádakkal illetett a magyar sajtóban, úgy gondolom, magyarázattal tartozik. A magyar állampolgároknak, nekem és az általam vezetett Nemzeti Adó- és Vámhivatal 23 ezer munkatársának, akik alázattal végzik munkájukat, miközben kénytelenek eltűrni az etikátlan, ízléstelen és mindenekelőtt méltánytalan támadásokat."


Hogy nem szakad rá az plafon!

Pestis járványok idején a ragály terjedését a kenőknek tulajdonították. Azzal persze mindenkit meg lehetett vádolni, csak bizonyítani nem, mint most a korrupcióval.

Ha ön szerint bűncselekmény, akkor jelentse fel az államtitkárt.

De csak akkor legyen ilyen nagy mellénye és nagy szája, ha annak idején az MSZP és az SZDSZ politikusainak hasonló ügyeiről is ez volt a véleménye. Kóka János és sógorsága űzte ezt a játékot igazán nagystílűen.

T. erlauer publicista polgártár, nagyon elavult ez az iróni. Mát 100 évvel korábban is elavult volt. Jobb ötlet nincs?
Mondok egyet.
Amennyiben valamikor kormányváltás lesz és vissza szállingóznak a balliberális gazdasági szagértők, szükségük lesz az adók növelésre. Így felemelt adókulccsal vissza fogják állítani a halál adót mindenféle mentesség nélkül.

Tudtam, hogy valahonnan visszaköszön ez a szitu! :)))))
Vajon mikor fog Bencsik elvtárs nyilvános önkritikát gyakorolni?

Nem tudod, hogy minden egyes balhéjuknál ugyanazok a klisék jönnek elő?

Korrupciós ügyeknél: De hát a komcsik is loptak! Sőt, többet is!

Miért nem tesztek feljelentést (Polt elvtársnál)?

Báncsák a Miniszterelnök Urat (a Miniszter Urat, Államtitkár urat, az Illetékes Elvtársat, a derék gázszerelőt...

Olyanok, mint az a bizonyos Bodóné, aki mindig másról kezdett beszélni, mikor a bor árát kérdezték tőle! :)))

"Magyarország egy stabilabb, igazságosabb, erősebb és biztonságosabb ország" ahol a szegények száma folyamatosan nő.
De legalább aki I.Viktor barátja annak minden bejön. Például egy víz-gáz szerelőből is lehet három év alatt az ország 88. leggazdagabb embere. Vagy egy miniszter a 10 éves gyerekének is tud venni egy 60-70 milliós lakást meg egy több milliós szőlőbirtokot Tokajhegyalján.

Tényleg nagyszerű eredmények. Igaz csak azoknak akik jóbarátok és megbízható elvtársak.

Nyilván elkerülte a figyelmedet amikor Mészáros Lőrinc azt mondta, hogy a vagyonát a Jó Istennek, a szerencsének és Orbán Viktornak köszönheti.
Szerinted az utóbbi három évben ezek közül ki segítette meg annyira, hogy 88. lett a rangsorban?

Mert nem 92-töl lett ilyen gazdag, hanem I.Viktor hatalomrakerülése után, de efelett elegánsan átsiklasz.

Amúgy ezzel a "balliberális trenddel" engem békén hagyhatsz, mert én akkor vagyok balliberális, amikor te Kiszel Tünde.
Viszont veled ellentétben én nyitott szemmel járok és nincs narancsszínű szemellenzőm.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés