Megint a bozgorok lesznek a hibásak – Bölöni László a román válogatott gyalázatos himnuszáról

2014. október 08. 15:54

Erős kritikák érik a román válogatott új himnuszát, amelyet a Magyarország elleni Európa-bajnoki selejtező előtt játszanak majd le először. Bölöni László, a román válogatott korábbi magyar tagja szerint a szöveg ostoba, és nem érti, miért kell a 21. században az ostobaságnak uralkodnia. Mások fasisztoid ihletettségűnek nevezték a népszerű román zenekar, az Iris által költött szöveget.

2014. október 08. 15:54

Aki a himnusz szövegét szerezte, értelmi szempontból nagyon, nagyon szerény képességekkel bír. Elküldeném Angliába, hogy hallgassa meg néhány ottani labdarúgóklub himnuszát.” Így vélekedett a román válogatott új himnuszáról Bölöni László edző, aki korábban maga is a román válogatott tagja volt.

A himnuszt a szombat esti, magyarok elleni Eb-selejtező előtt játsszák majd le először nyilvánosan. 

A himnusz a Romániában népszerű Iris zenekar szerzeménye. Bölöni ezzel kapcsolatban azt mondta: „Nem érdekel, ki szerezte. Akkor is ugyanez lenne a véleményem, ha a Beatles szerezte volna. Nem hallottam az Irisről, de lehet, hogy ez az én hibám, mivel már régóta elhagytam Romániát, és egyébként is Leonard Cohent szoktam hallgatni.” Az igazi gond mindenesetre nem az Irisszel van, hanem azokkal, akik ezt elfogadták, „ha incidensek lesznek, a bozgorok lesznek a hibásak, akiknek el kellene hagyniuk az országot” – idézi a HotNews.ro-nak nyilatkozó Bölönit a Főtér.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2014. október 08. 21:21
"Hungarians, whose ancestors arrived like barbarian invadors from Central Asia in Transylvania and Panonia, already peopled by Romanians, are called by the term "BOZGOR," that means countryless, one without a homeland." ez az első jelentés :D
Riwen
2014. október 08. 21:19
Mi az a "bozgor"?
Akitlosz
2014. október 08. 18:43
"mivel már régóta elhagytam Romániát" Éppen ez a cél. Románia bozgormentesítése. Bölönivel már elérték ezt.
gwrf
2014. október 08. 18:05
de egy válogatottnak nem az országa himnuszát szokás lejátszani?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik