Ha az EU-ban nem elég a demokrácia, nem az a megoldás, hogy feloszlatjuk

2014. április 4. 8:27
Az EP legitimációjáról és a Bizottság politikai szerepéről vitatkoztak európai politikusok és szakértők a közelgő EP-választás kapcsán.

A legtöbb brit belpolitikai okok miatt szavaz majd, és nem veszi figyelembe a szélesebb, európai problémákat - mondta Ashley Fox, konzervatív brit képviselő. Hozzátette, ez valószínűleg a többi európai országban is így van.

Peter Oomsels, az Európai Föderalista Párt elnökhelyettese viszont leszögezte: sokan már most is egységes Európában gondolkodnak. Hozzátette: az EU-ban egy politikai kormányra van szükség, ami eddig nem volt, így üdvözli az Európai Bizottság egyre átpolitizáltabb jellegét.

Az idei Európai Parlamenti választáson a várakozások szerint a pártok erősebben kampányolnak majd a bizottsági elnökjelöltjükkel, akinek a megválasztásában már erősebb szerepe lesz a Parlamentnek. Fox ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: a politikai szélsőségesek elleni fellépésre nem éppen az a legmegfelelőbb megoldás, hogy elindítanak három teljesen egyforma jelöltet.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nemrég hallottam, hogy a lengyeleknek van még egy a visegrádihoz hasonló együttműködése is a németekkel és franciákkal. Jó diplomáciával megnyerve a céljainkhoz a lengyeleket szerintem sikereket érhetünk el az Unión belül is. Ha szétesik, akkor kevés esélyünk van a nagyokkal (pl. németek) szemben... A britek külön tészta, az esetleges gázkrizis (Ukrajna) nem érinti őket, a bankrendszerük összefonódott az amerikaival, olcsó munkaerőt meg tudnak szerezni a volt "Nemzetközösségből".

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés