Közgép-Strabag, két jóbarát

2012. július 11. 7:33

Karácsony Gergely
Bontsuk le a kétharmadot!
A Közgépnek a Strabaggal szövetkezve sikerült lenyomnia és a tönk szélére juttatnia a hazai riválisait.

„A Fidesz, egész pontosan Selmeczi Gabriella közleménye viszont azzal próbálkozik, hogy összemossa az ellenzéki pártok kritikáját, és azokat az előző kormányok által preferált Strabag érdekvédőjeként mutassa be.

»Összeállt a Strabagot Védő Koalíció. ….  A Strabag Olajfa Koalíció pártjaival ellentétben örülünk annak, hogy magyar tulajdonú, Magyarországon foglalkoztató, és Magyarországon adózó cégek nyernek el megrendeléseket egyre nagyobb számban«.

Egy kis zavar támadt a kormányerőben, hiszen hogyan lehet az állami pénzekből működő építési piacon nagy szereplő az osztrák Strabag, ha a kormány azzal a nemes szándékkal tolja a milliárdokat a Közgépnek, hogy hazai tőkét erősítse.

A válasz nagyon egyszerű. A Közgépnek a Strabaggal szövetkezve sikerült lenyomnia és a tönk szélére juttatnia a hazai riválisait. Számos zsíros állami megrendelést ugyanis a Strabaggal, vagy annak magyarországi leányvállalataival alkotott konzorciummal nyert meg: a HVG múlt heti száma szerint a kormányváltás óta az uniós forrásból finanszírozott építési beruházásokból 17,29 százalék esik a Közgépre és 13,65 a Strabagra.

Ezért teljes képtelenség azt állítani, hogy labanc politikát folytat és a Strabag érdekeit védi az, aki tisztességes közbeszerzéseket követel. És akkor arról még nem is szóltam, hogy a Közgép másik kedvenc konzorciumi partnere a Demszky Gábor egykori kabinetfőnöke által vezetett cég.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

„A Közgépnek a Strabaggal szövetkezve sikerült lenyomnia és a tönk szélére juttatnia a hazai riválisait.”

Síránkozik Karácsony Gergely.

Mennyivel jobb volt a helyzet a szoclib kormányzat idején:

Akkor a Strabagnak egyes-egyedül sikerült lenyomnia és a tönk szélére juttatnia a hazai riválisait.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés