Vizsgálná a DK a tábornokok évértékelős részvételét

2020. február 18. 11:44

Az észak-koreai pártkongresszusok képeit idéző akciójukkal ezek a tábornokok egyszerű pártkatonává züllöttek – fogalmazott Vadai Ágnes.

2020. február 18. 11:44

A Demokratikus Koalíció (DK) az Országgyűlés honvédelmi bizottságának azonnali összehívását kezdeményezi a Fidesz vasárnapi rendezvényén, a miniszterelnök évértékelőjén egyenruhában megjelent volt vezérkari főnökök és tábornokok miatt – közölte a testület DK-s alelnöke. Vadai Ágnes közleménye szerint a rendszerváltás óta nem volt példa arra, hogy tábornokok a Fidesz pártalapítványának rendezvényére katonai egyenruhában ültek be, szégyent hozva magukra, és méltatlanná válva hivatásukhoz és katonai esküjükhöz.

Az észak-koreai pártkongresszusok képeit idéző akciójukkal ezek a tábornokok egyszerű pártkatonává züllöttek, elfeledve azt, hogy ők a haza egészének, nem pedig a Fidesznek a szolgálatára esküdtek fel annak idején” – fogalmazott. Vadai Ágnes azt írta, a DK kezdeményezni fogja a honvédelmi bizottság azonnali összehívását, és írásbeli kérdéssel fordul a honvédelmi miniszterhez, hogy kiderüljön: ki adott engedélyt arra, hogy a Magyar Honvédség tábornokai „az egyenruhát meggyalázva egy pártrendezvényen parádézzanak”.

(MTI)

Összesen 228 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barany
2020. február 19. 17:17
A miniszterelnöki évértékelő nem pártrendezvény. Ezért a katonáknak, a honvédtól a főparancsnokig, joga van rajta részt venni. (Gyurcsányt nyilván frusztrálja, hogy sem ő, sem a neje, sem bármelyik csatlósa, nem fog soha miniszterelnöki évértékelőt tartani.)
realista
2020. február 19. 11:30
A kormány elválaszthatatlan a Fidesztől, mint ahogy a Kádár kormány az MSZMP-től. Amúgy meg a tábornokok meghívása a tipikus "visszautasíthatatlan ajánlat".
szajnyalogatoviktor
2020. február 18. 16:38
szerencsetlen fidesznacik eszre sem vettek es maguk huztak magukra a komcsik "partunk es kormanyunk" szlogenjet. :DDD
balbako_
2020. február 18. 15:52
A hülyék kedvéért Orbán kitért arra is, hogy pártrendezvényre továbbra se menjenek katonák, de állami rendezvényre meghívottak képviseltethetik magukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!