Válogatottunk támadója bekerült az álomcsapatba – így értékelt az El-forduló magyar hőse!

2024. február 23. 18:59

Sallai Roland a duplájával megmentette a kieséstől német klubját.

2024. február 23. 18:59
22 February 2024, Baden-Württemberg, Freiburg im Breisgau: Soccer: Europa League, SC Freiburg - RC Lens, knockout round, intermediate round, second leg, Europa-Park Stadium. Freiburg's Roland Sallai celebrates after his goal to make it 2:2.

Mint arról beszámoltunk, fantasztikus formában futballozott a francia RC Lens elleni Európa-liga mérkőzésen a magyar válogatott támadója, Sallai Roland, aki parádés játékával és nem utolsósorban két remek góljával mentette meg a kieséstől német klubját, a Freiburgot. A 26 éves támadónak köszönhetően a hajrában kétgólos hátrányt radírozott le a hazai pályán szereplő gárda – majd a hosszabbításban Gregoritsch találata már a továbbjutást jelentette.

Ezt is ajánljuk a témában

Ahogy azt megírtuk, edzője, Christian Streich érthetően lenyűgözve beszélt magyar játékosa teljesítményéről.

„Rendkívül jó meccset játszott, a két gólja kiemelte a mezőnyből. Már hetek óta kiváló formában van, feltűnően dinamikus. Nagyon fegyelmezett, változtatott egy-két olyan dolgon, amik korábban nem tettek jót a teljesítményének” – hangsúlyozta Streich.

Ezt is ajánljuk a témában

A klub honlapján megszólalt Sallai Roland is, aki egyenesen freiburgi pályafutása legjobb mérkőzésének nevezte a csütörtöki produkciót.

Szerintem ez volt a legjobb meccsem ebben a mezben, nagyon örülök annak, hogy a végén sikerült egyenlítenem, de a csapat nélkül ez nem lett volna lehetséges. Ma újra megmutattuk, milyen erősek vagyunk”

– fogalmazott a duplázó magyar támadó, aki tényleg élete formájában játszik, ebben az idényben 25 meccsen 8 gólt és 2 gólpasszt szerzett. 

Ezt is ajánljuk a témában

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) jelölte Sallait a forduló legjobbjai közé, a WhoScored szaklap pedig csatártársával együtt beválasztotta a hét válogatottjába!

A labdarúgás statisztikáival foglalkozó portál álomtizenegyében a magyar támadó kapta a legmagasabb értékelést 9.67 ponttal!

Közben a pénteki sorsoláson az is kiderült, hogy Szoboszlai Dominik együttese, a Liverpool a cseh Sparta Prahával, míg a Freiburg az angol West Ham Uniteddel csaphat össze a legjobb nyolc közé kerülésért.

Fotó: Harry Langer/dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko-jobbos
2024. február 24. 12:11
A youtube-ob valami fos animációk vannak, ha rákeresek. Hol lehet megnézni a gólokat?
Töki
2024. február 24. 01:34
Végignéztem a meccset, Sala óriásit játszott. Korábban kellett volna a managercsere, Eszterházy Magyi intéz neki olyan klubot, hogy beszarábia!
akkor ki
2024. február 23. 20:17
Nagyon nagy büszkeség! Gratula Roli!
pandalala
2024. február 23. 19:45
Itt az idő, hogy Sallairól is legyenek napi hírek!! .... :-) "2024.02.23. 13:30 „Építsenek neki szobrot” – Sallai nevétől hangos Németország Sallai Roland volt a Freiburg hőse a Lens ellen Európa-liga párharc visszavágóján. A magyar válogatott támadó duplájával hosszabbításra mentette a találkozót, amit aztán meg is nyert a német csapat. A szurkolók nem győzték dicsérni a 26 éves támadót. " -->> https://ripost.hu/kiajobb/2024/02/sallai-roland-freiburg-europa-liga-hos
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!