Őrizetbe vettek egy amerikai állampolgárt Észak-Koreában

2023. július 18. 13:33

A Reuters szerint katona az illető.

2023. július 18. 13:33
null

Őrizetbe vettek egy amerikai állampolgárt, miután engedély nélkül átlépte a két Korea közti határvonalat – írja a Reuters

A koreai háborút nem zárta le hivatalos békekötés, a két ország közti demarkációs vonal mentén demilitarizált övezet választja el a két országot. Ezen a területen található a hivatalosan Közös Biztonsági Területnek (JSA) nevezett Panmindzson, a „tűzszüneti falu”. A Demilitarizált övezetet és a JSA-t felügyelő ENSZ Parancsnokság közleménye szerint „egy amerikai állampolgár, aki orientációs túrán vett részt a JSA-ban, felhatalmazás nélkül a demarkációs vonalon át a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság (KNDK, Észak-Korea) területére lépett. Úgy tudjuk hogy jelenleg észak-koreai őrizetben van. Egyeztetünk a Koreai Népi Hadsereg illetékeseivel az incidens feloldásán”.

A portál azt is hozzátette, hogy a férfi az amerikai hadsereg katonája. 

Nyitóképen: Dél-koreai őr a demilitarizált zónánál. Fotó: Anthony Wallace / AFP

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burg_kastL71-C
2023. július 18. 18:44
Pár éve volt hasonló eset egy nekibátorodott amcsi legénnyel aki letépett a váróban egy plakátot a falról, hogy hazavigye emlékbe. Jó egy évi ott tartása után,- úgymond lepedőben - került haza eszét vesztve, aztán otthon meg is halt. A Pufi nem bírja a tiszteletlenséget...
KBA98
2023. július 18. 16:22
csak a szokásos kérdés: minek ment oda?
nempolitizalok-0
2023. július 18. 15:45
Hány ilyesmi ostoba amerikai lehet az ukrán fronton.
basti64
2023. július 18. 15:19
Hát akkor biztosan biztonságban van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!