Tízezer euróval a zsebben menekültek volna Ukrajnából, lekapcsolták őket (VIDEÓ)

2024. március 10. 09:55

A Kárpáti Igaz Szó lapigazgatója közzétett egy videót a Facebook-oldalán, amin az látszik, a hatóság emberei hogyan rángatják ki az embereket a kisbuszból.

2024. március 10. 09:55
null

Nyitókép: Képernyőfotó

Az ukrán hatóságok elfogtak egy buszt, amely 34 férfit próbált illegálisan szállítani az ukrán-román határon lévő Porubne ellenőrzőpont közelében – jelentette Vitalij Hlahola ukrán újságíró március 8-án a Telegramon.

A Yahoo cikke szerint az őrizetbe vett férfiak fejenként 10 ezer eurót fizettek volna az illegális határátlépés szervezőjének, mondta Hlahola. A Mercedes Sprinter sofőrjét, aki a terv kiötlője volt, és 

340 ezer eurót keresett volna, szintén letartóztatták. 

Az ukrán SZBU biztonsági szolgálata a Csernyivci területen a határőrökkel együtt végezte az őrizetbe vételt. Az SZBU az ukrán büntető törvénykönyv 332. cikke alá sorolta az ügyet, a lehetséges büntetés háromtól öt évig terjedő szabadságvesztés.

Veszélyes az illegális határátlépés, sokan meghaltak 

A háború kirobbanása óta legalább 25 ember meghalt, miközben illegálisan próbált átkelni a határon – közölte Andrij Demcsenko, az Állami Határőrség szóvivője március 7-én.

Az esettel kapcsolatban Dunda György, a Kárpáti Igaz Szó lapigazgatója is közzétett egy videót a Facebook oldalán. „Három kilométer hiányzott nekik a célhoz... 

Mindent elmond az állapotokról, ahogyan a hatóság emberei rángatják ki őket és borítják halomra.

 Egyetlen bűnük, hogy nem akarnak meghalni a háborúban” – fogalmazott.  Hozzátette: „A határ menti Tiszában már 21-en lelték halálukat menekülés közben. Minap Csapnál egy határőr mászott át a drótkerítésen és Szlovákia felé próbált meg kereket oldani. Ukrajnai alternatív valóság 2024-ben”.

***

 

 

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:11
🍓 ️ ­­­A­­­ ­d­­­ö­­g­­ö­­s­­ ­­l­­á­­­n­­­y­­­o­­­k­­ ­v­­­á­­r­­­n­­­a­­k­­­ ­r­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­.­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
szabadabb
2024. március 10. 22:17 Szerkesztve
Igy jár aki egy bohócra szavaz! Meg egy bokszolóra! És közben mind meg akarják úszni a frontot aki veri őket az is! Nesze jó hogy lefilmeztétek ezt is a többi gaztettetekkel együtt! Spasibo
Tommaso
2024. március 10. 19:49
Vajon hasonlo szituban, ellenseges tamadas kozepette, Orban ket millio hivebol hanyan lennenek hajlandoak megvedeni a rezsimjet? Kockaztatni, felaldozni az eletuket? S hanyan maradnanak, ha ket napig meg nyitva lenne a hatar? Maradna egy szazadra valo katonaja? Aligha. [Az eddigi hasonlo felveteseimre orban sunyi trolljai kitero valaszokat adtak.]
Tommaso
2024. március 10. 19:38
Csak pelda : Orban nem provokal, de a romanok megis tamadnak, mexalljak a Tiszantult, majd magukhoz csatoljak. [mint a ruszkik Dombaszt] A nagy nemzethy Orban bekeparti. Inkabb atengedi a romanoknak, csak ne folyjon magyar ver. Vagy talan honvedo haboruba fogna? A szinten bekeparti hivei elen? Fogos kerdesek, de a trolljai talan tudjak rajuk a valaszt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!