Lánchíd-botrány: továbbra is börtönben marad a számlagyáros Vig Mór

2024. április 02. 18:30

A praxisától eltiltott ügyvédet még tavaly novemberben vették őrizetbe, majd tartóztatták le.

2024. április 02. 18:30
null

Nyitókép: Facebook/NAV

Május 29-ig meghosszabbította a több száz milliós számlagyár irányításával gyanúsított Vig Mór letartóztatását a bíróság – közölte a Magyar Nemzet megkeresésére a Fővárosi Törvényszék. A végzés egyelőre nem végleges.

Ezt is ajánljuk a témában

A praxisától eltiltott ügyvédet még tavaly novemberben vették őrizetbe, majd tartóztatták le. Mint arról korábban a Mandiner is beszámolt, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatósága több száz milliós számlagyár működtetésének gyanújával tartott házkutatást a jogásznál, akit többek között különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalással gyanúsítottak meg. Később kiderült, Vig Mór múltjában sincs minden rendben: egy vesztegetési ügyben például már jogerősen is elítélték korábban. Emellett pedig azzal vádolják, hogy egy jelenleg is körözött bűnöző társaságában vehetett részt egy nemzetközi csalássorozatban

Miután Vig mindent beismert, két év börtönbüntetésre ítélték, aminek végrehajtását öt év próbaidőre felfüggesztették, ám a Magyar Nemzet emlékeztet: az ítéletet a Fővárosi Törvényszék hatályon kívül helyezte azzal az indokkal, hogy a sértettek tekintetében a polgári jogi igényről nem döntött az elsőfokú bíróság, amit pótolni kell. Az ezzel kapcsolatban megtartott, két hónappal ezelőtti tárgyaláson 

a férfi a vádirattal egyezően újra elismerte a bűnösségét, de határozatot egyelőre nem hirdettek. 

Mindezeken felül pedig súlyos testi sértés kísérlete miatt is eljárás indult ellene a Budai Központi Kerületi Bíróságon (BKKB), amely még jelenleg is folyamatban van.  

Lánchíd-botrány

Azt is végig követtük a Mandineren, hogy nemrég nyilvánosságra került, hogy a Lánchíd kivitelezését végző A-Híd Zrt. 2020 novembere és 2022 júliusa között 1,4 milliárd forintot utalhatott az exügyvéd cégének, a Sunstrike Hungary Kft.-nek.

A Magyar Nemzet emlékeztet: ebből a tetemes összegből a médiában megjelent információk szerint továbbutaltak kilencszázmillió forintot Vig magánszámlájára, illetve ügyvédi letéti számlájára. Az adóhatóság az exügyvéd elleni eljárás keretében a Lánchíd felújítását végző A-Híd Zrt.-nél is házkutatást tartott. Az építőipari cégről azt is megírták, hogy a Karácsony-érában ötmilliárddal drágábban vállalta a munkát, mint Tarlósék idején.  

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:51
🍓 ️ ­­­A­­ ­d­­­ö­­g­­ö­­s­ ­l­á­n­y­o­­k­­ ­v­á­­r­­n­­­a­­k­ ­­r­­­á­d­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­.­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­𝗨­𝗡
anegy_
2024. április 03. 11:07
Az egész bírói bagázs lehúzhatja magát a klotyón, ha milliárdos tételű "korrupcióóó" csak próbaidős felfüggesztettet ér. Az eu-libbantaktól "független" bírókat az ilyen döntések után lapátra kell ba..ni, majd kényszerpihenőre fizikai-munkatáborba .
jooeee
2024. április 02. 21:32
Még egy tíz-tizenöt évig maradhat.
2024. április 02. 20:06 Szerkesztve
Ez kérem az orbáni diktatúra elleni harc része. Sokkal könnyebb úgy korruptnak mutatni Magyarországot, visszatartatni az EU pénzeket, ha tényleg van korrupció. Ezután jön az, hogy megmérik a "korrupciós érzetet", és lám: ugye hogy ugye?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!