Új, erős, demokratikus baloldal

2010. március 26. 09:32

A kampány a nemzeti radikalizmus és populizmus, valamint a baloldali és liberális értékek küzdelméről szól.

„A választásokat megelőző kampány, és az azt követő időszak a nemzeti radikalizmus és populizmus, valamint a baloldali és liberális értékek képviselőinek küzdelméről szól. Nem egyszerűen pártok versengenek egymással, hanem értékek és víziók. Ha meg akarjuk védeni demokratikus értékeinket és meg akarjuk őrizni a kibontakozás esélyét, akkor felül kell emelkedni nézetkülönbségeinken. Most minden magyar demokratának össze kell fognia legfontosabb közös értékünk, a szabadság védelmében.

Újra meg kell küzdenünk demokratikus szabadságjogainkért és lehetőségeink szabadságáért. Csak hatékony és haladó nemzet találja meg a számításait a globalizálódó világban. Csak egy progresszív Magyarország képes felemelkedni. Ezt a víziót új alapokra fektetett politikával lehet megvalósítani. (...)

Az új baloldali politika az állandóan változó környezetben, a szélsőjobboldali fenyegetettség közepette is képviselni és szenvedélyesen védeni fogja értékeinket és politikai meggyőződésünket. A szabadság, a szolidaritás, a társadalmi egyenlőség, az emberi méltóság és a békés egymás mellett élés értékét. Az új baloldali politika képviselni fogja egy új politikai kultúra ügyét. Olyan politikai kultúráét, mely az együttműködésen alapul. Melyben nem ellenség az, akinek más a véleménye. Az értelmes párbeszédre való törekvés, a kompromisszumok keresése, a társadalom rétegei, különböző világnézetű és kultúrájú csoportjai érdekeinek harmonizálása nélkül nem valósulhatnak meg közös céljaink.”

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/5908

Ajánljuk még a témában