Tüntetést oszlatott a rendőrség Budapesten

2009. június 17. 16:14
Greenpeace-es tüntetőket állított elő a rendőrség Budapesten, engedetlenségre hivatkozva.
Tizenkét embert állított elő a rendőrség, miután feloszlatta a Greenpeace szerda délelőtti demonstrációját Budapesten, a Kossuth téren, a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) előtt. A rendőrség mintegy két órával a demonstráció megkezdése után - a parlament rendeltetésszerű működésének akadályoztatására hivatkozva - oszlatta fel a környezetvédők akcióját. A rendőrök a helyszínen 13 demonstrálót, - osztrák, szlovák, lengyel, román és magyar - aktivistákat igazoltatott, majd gépkocsikkal elszállították őket. A szervezet képviselői a rendőri intézkedés alatt nem tanúsítottak ellenállást.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közlése szerint 12 embert állítottak elő jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt. Mint írták: mivel a tüntetést nem jelentették be és az "minden jogalapot nélkülözött", a rendőrök magyar és angol nyelven is felszólították a tüntetőket, hogy fejezzék be a jogsértő magatartást és hagyják el a helyszínt, a rendőri felszólításnak azonban csak egy magyar állampolgár tett eleget. Délelőtt tizennégy Greenpeace-aktivista vert sátrat a MeH előtt, hogy kikényszerítse a Zöld Beruházási Rendszer elindítását, amelyet Magyarország szén-dioxid-kvóta-bevételeiből finanszíroznának. (MTI)

Kevesebb lett a zöld a MH előtt! (Sárga Ház)

Balogh Ákos Gergely
2009. June 17. 17:06
A tucatnyi kapuval ellátott parlament működésének akadályoztatása meglehetősen abszurd indoklás... Rendben, nem volt bejelentve, fel lehetett oszlatni. De kit zavart/érdekelt volna, ha ott marad sátrazni egy tucatnyi méregzöld hippi? Le a bejelentési kötelezettséggel!
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés