Párttá alakult az egyik SZDSZ-utódszervezet

2009. november 18. 18:58

Az Ungár Klára fémjelezte Szabad Emberek Magyarországért (Szema) már programot is hirdetett.

Ungár Klára a szerdai pártbemutató sajtótájékoztató után elmondta: nem az SZDSZ-től akarnak elvenni szavazókat, mert - mint mondta, az egyszázalékos SZDSZ mögött nincs szavazó. Azt a 280 ezer liberális és egymillió baloldali szavazót akarják aktivizálni, akik "politikai hajléktalanná váltak", és nem mentek el szavazni a legutóbbi választáson.

Kifejtette, a nem szavazók csalódottsága jogos, hiszen a kialakult társadalmi válságban a legszegényebbek lettek a bűnbakok, hangos az ország a "nyílt rasszizmustól", és a kormány ezt nem képes megfékezni. Hozzátette: nem elég, hogy felsorolják a problémákat, azokra olyan válaszokat kell adni, amelyek megoldást kínálnak a gazdasági válság miatti "szűkebb mozgástérben" is.
   
A párt hétfejezetes programot készített, a Szema honlapján is publikált dokumentum szerint szorgalmazzák a pártfinanszírozás teljesen átláthatóvá tételét, javasolják az osztalékadó 10 százalékra csökkentését és azt is, hogy a személyi jövedelemadóból az eddigi 1+1 százalék helyett 3 százalékot lehessen felajánlani. Ezen kívül 4 éves korra csökkentenék a tankötelezettséget, azaz ettől a kortól kötelezővé tennék az óvodába járást, a szükséges újabb helyeket óvodaépítésekkel a kormányzatnak kellene biztosítania. Iskolába járáshoz kötnék a családi pótlék fizetését, és szeretnék elérni, hogy az állam lépjen fel az iskolai diszkrimináció ellen.(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/2437

Ajánljuk még a témában