Kálmán Olga elmondta, amit egy demokratának el kell mondania

2023. május 26. 6:53

Bauer Tamás
Facebook
A Corvin-lánc felújításával a Horthy-korral való kontinuitást juttatták kifejezésre.

„A Fidesz 2010 óta arra törekszik, hogy mindenki másra rákényszerítse a maga történelemképét és világképét. Tudjuk, Orbán szerint »a magyarok« utasítják el a bevándorlást, »a magyarok« ragaszkodnak ahhoz, hogy csak férfi és nő köthet házasságot, »a magyarok« számára idegen az »LMBTQ-propaganda«, »a magyarok« ellenzik a »brüsszeli bürokraták« törekvéseit az uniós intézmények hatáskörének kiterjesztését, »a magyarok« akarnak mielőbbi fegyverszünetet Ukrajnában és nem akarnak semmiféle áldozatot vállalni Ukrajnáért és így tovább. Ha az ellenzékiek nem vállalják a vitát ezekben a kérdésekben azt feltételezve, hogy mindez az embereket nem érdekli, akkor az emberek valóban nem látják majd, hogy mást is lehet gondolni az ilyen ügyekben, mint amit a Fidesz igyekszik mindenkivel elfogadtatni.

Annak következtében, hogy a 2015-ös menekültválság óta a fideszes állam hatalmas erővel folytatja minden csatornán a menekültellenes propagandát, és az ellenzéki pártok nem mondanak ettől eltérő dolgot a választóknak, a kutatások szerint tovább erősödött az országban 2015-höz képest is az idegenellenesség. Annak következtében, hogy a Fidesz a szlovák és román alapszerződésnek a Horn-kormány általi megkötése és különösen a 2004-es népszavazás óta, melyet elbukott, masszív nacionalista propagandát folytat, és az ellenzékből a DK-t kivéve mindenki elfogadta a Fidesz álláspontját, kisebbségből többséggé lettek a kettős állampolgárság támogatói. Amíg az ellenzéki pártok világnézeti kérdésekben elbliccelik a vitát a Fidesszel, semmi esély arra, hogy a Fidesz valamikor is kisebbségbe szoruljon a magyar választók között. A közhiedelemmel ellentétben az embereket nemcsak a megélhetésük érdekli. Ezért tette helyesen a DK-frakció és személy szerint Kálmán Olga, hogy vállalta a vitát a Fidesszel (és, mint kiderült, a Jobbikkal) a Corvin-lánc ügyében.”

Nyitókép: MTI Fotó, Soós Lajos

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 110 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Dobrev Klára szekta azt szeretné, ha azt hinnénk, a történelem Apró Antallal és korával kezdődött. Döglégy piszok ők a magyar történelem lapjain. Erőszakos akarnokok.

Mindenki leszarja már ezt a vén bolsevik szemétládát.

Igen Kálmán szolga elmondta, és ezzel jó nagy botrányt csinált a parlamentben.
Kálmán egy nagyon műveletlen, buta és érzéketlen árnyéknő.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés