Az Unió tisztségviselői sem most jöttek le a falvédőről!

2022. szeptember 20. 12:39

Ujhelyi István
Facebook
Nem az Orbán-kormány győzött a brüsszeli döntéssel, hanem az európai Magyarország.

„»Nem az Orbán-kormány győzött a brüsszeli döntéssel, hanem az európai Magyarország« – így értékelte az Európai Bizottság legutóbbi döntését Ujhelyi István szocialista EP-képviselő. A politikus keddi online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a Fidesz-kormány pillanatnyilag meghátrált, bevallotta saját korábbi bűnösségét és jogkövető magatartást vállalt. Ujhelyi ugyanakkor hozzátette, hogy az Unió tisztségviselői sem »most jöttek le a falvédőről« és csak egyfajta próbára bocsátották a magyar kormányt, amely, ha nem hajt végre valódi és mélyre ható változásokat november közepéig, akkor valóban elveszíthetjük a megjelölt uniós támogatásokat.

 Az európai politikus szerint azzal, hogy Varga Judit igazságügyi miniszter a 3000 milliárd forintos pénzelvonásról szóló döntés után sikeresnek nevezte a tárgyalásokat, mondván a magyar kormány által benyújtott javaslatok »orvosolják az aggályokat«, tulajdonképpen maga ismerte el, hogy jogosak voltak az EU és a magyar ellenzék korábbi kifogásai a jogállamisággal és a közpénzek felhasználásával kapcsolatban. »Az Európai Bizottság vizsgálata és döntése visszaigazolta, hogy az elmúlt tizenkét évben Orbánék az Unió költségvetési érdekeinek és így a magyar adófizetők érdekeinek ellenében viselkedtek« – fogalmazott az EP-képviselő.”

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ujhelyi István szerint a hétfő este benyújtott törvénymódosító indítványok „kamu javas-latok”, helyette a rendszer egészének megváltoztatására van szükség.

A múltat végképp eltörölni...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés