Aktivisták hiányában diákokat toboroz politikai kampánymunkára a baloldal

2022. szeptember 15. 6:00
Írta: Oblat Rudolf
Diákszervezeten keresztül szervezné a politikai propagandamunkát a baloldali összefogás.

Az elmúlt hetekben kiderült, hogy az ellenzék április 3.-a óta még mindig nem tudott talpra állni, és továbbra sincs a helyzet magaslatán. A baloldal kudarcot-kudarcra halmozott a legutóbbi időközi önkormányzati választásokon. Így volt ez  Budapest III. kerületében is szeptember 4-én, vasárnap.

Ez a térség nem mondható egy jobboldali fellegvárnak, az ellenzéki jelölt mellett még Szabó Tímea is kampányolt, azonban ez sem volt elég. A szavazáson a Fidesz-KDNP jelöltje, Csikósné Mányi Júlia győzött. Ezt követően szeptember 4.-én Pencen aratott győzelmet a jobboldali jelölt, majd szeptember 11.-én érkezett az újabb ellenzéki fiaskó: Fazekas Csilla győzelmével a baloldal elbukta a többségét az első kerületben. 

Diákokkal agitálna a baloldal 

Úgy tűnik, hogy a baloldal valóban a gödör mélyén van, a sorozatos időközis bukások után annyira demoralizált, hogy már aktivistáik is alig vannak, ezért most diákokkal végeztetnék az agitációs munkát. Lapunk birtokába jutott egy levelezés, melyből az derül ki, hogy a baloldali pártok a II. kerületben október 2-án tartandó időközi választáson egy iskolaszövetkezeten keresztül toboroznának embereket politikai kampánymunkára.

A jelentkező fiatalok megbízói között a Jobbikon kívül megtalálható az ellenzéki összefogás összes pártja.

„Kopogtatás a szavazókörzetben, választópolgárok megszólítása azzal kapcsolatban, hogy jöjjenek szavazni október 2-án”

– ez lenne a feladatuk azon diákoknak, akik a „kiemelkedő órabért” – nettó 2.000 forint/órás fizetést kínálnak – meglátva beadnák jelentkezésüket a munkára.

A levélből tehát egyértelműen kiderül, hogy valóban komoly gondok vannak az ellenzéki pártok háza táján, úgy látszik, egy önkormányzati egyéni választókerület lefedéséhez sem rendelkeznek elég aktivistával.

 „Több diákra van szükségünk, így nyugodtan hozhattok barátot, barátnőt, együtt, párban is tudtok dolgozni”

– olvasható a lapunk birtokába került levelében. Ezek mellett a baloldali pártok rugalmas időbeosztást ígérnek a leendő aktivistáknak: „Konkrét munkaidő nincs, ezt abszolút tudjuk órarendhez igazítani, és a jövő héten végig lehet jönni”

Az ügyben lapunk megkereste a időközin induló baloldali jelöltet, Nagy Esztert is, aki felvetésünkre közölte, hogy semmi ilyesmiről nem tud. Állítása szerint tőlünk hallott először az ügyről. 

Nyitókép: YouTube

 

Összesen 105 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mint már annyiszor, más esetek kapcsán, most is az jut eszembe, hogy képzeljük el ezt a toborzást fordítva, a Fidesz részéről. Beindulna az ellenzéki őrjöngés.

Már az is az iskolai közösségek megosztásához vezet, amikor arra buzdítják a szülőket, hogy ne küldjék iskolába a gyerekeiket. Nyilván lesznek majd olyanok, akik bemennek az iskolába, és lesznek távol maradók. Ebből konfliktus helyzetek lehetnek.

Mit csinál Gyurcsány? Hipnotizálja a srácot? Vagy kézrátétellel gyógyítja?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés