Így még biztos nem látta a magyar légierő gépeit (videó)

2022. augusztus 15. 17:49

Látványos felvétel közzétételével mondott köszönetet a légtér védőinek a honvédelmi miniszter.

2022. augusztus 15. 17:49
null

„A magyar légierő napja alkalmából köszöntöm mindazokat, akik Magyarország és szövetségesei légterének védelmét és biztonságát garantálják” – írta Facebook-oldalán Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Hozzátette:

és teljes mértékben NATO kompatibilissá vált.”

Ez alkalomból a tárcavezető egy látványos videót is megosztott, amelyben felvonultatták a magyarországi légierő valamennyi eszközét.

A videót alább tekinthetik meg:

Légiparádéval készülnek az ünnepre

A honvédelmi miniszter korábban arról is beszámolt, hogy a Magyar Honvédség berepüléssel készül a nemzeti ünnepre.

A Szent István napi programsorozat előkészítéseként hétfőn katonai helikopterek és repülőgépek tartottak főpróbát a légiparádé helyszínén a Parlament és Lánchíd közötti szakaszon.

A légiparádéra augusztus 20-án, szombaton 9 és 10 óra között várják majd az érdeklődők a pesti és a budai rakparton.

Nyitóképen a Magyar Honvédség Mi-24 harci helikoptere az augusztus 20-i légi parádé főpróbáján Budapesten, a Duna felett. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Kapcsolódó cikkek

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. augusztus 15. 21:49
A magyar légierő gyenge. Magyarország számára optimálisan egy osztály vadászbombázó kell. Kb. 30 vadászbombázó. Az 1990-es években is ekkora volt a légierő. De a világháborúban is ekkora volt az ország légterét védő Puma vadászosztály. És nem ártana rendes harci helikoptereket is venni. Akárcsak 6-9 darabot, abba nem rokkanna bele a költségvetés. Eurocopter Tiger ha ugyanattól a cégtől akarnának venni, mint az eddigieket. Vagy újabbat Törökországtól a T129-est. https://www.youtube.com/watch?v=AtBs13qjUaY Ez nagyon megdobná a magyar hadsereg képességeit. A légierő képességeit nem rádiózni elfelejtő utasszállító gépek kísérgetéséhez célszerű optimalizálni, hanem háborúhoz. 14 Gripen akkor sem bírná sokáig a háborús igénybevételt, ha egyet sem lőnének le közülük.
pemete jakab
2022. augusztus 15. 21:02
"Így még biztos nem látta a magyar légierő gépeit" Látod ott azt a mintegy kéttucatnyi repülőt, helikoptert? Igen. No, az a teljes magyar légierő.
ptrfarkas43
2022. augusztus 15. 20:57
Ma is 10 ft zuhant a forint. Huszadikára meglesz az 500 ft, az lesz az igazi látványosság.
56október
2022. augusztus 15. 20:49
Hát "a térség egyik legerősebbje" azért még nem egy Luftwaffe. De hát valahonnan el kell kezdeni, miután Fletóék minden elkótyavetyéltek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik