A lógós

2022. május 28. 15:08
Hadházy Ákos most éppen azon rinyál, hogy Kövér nem akarja beiktatni őt.

„Történt, hogy Julius Caesart konzullá választották és mellé egy Bibulus nevezetűt választottak konzultársnak. Hiszen két fontos elv létezett, a kollegialitás és az annualitás, ami azt jelentette, hogy mindig két embert választottak meg és mindig egy esztendőre. A képlet roppant egyszerű volt: ha valakivel elszaladt a ló, akkor ott volt a másik, aki megfékezte volna. Bibulus azonban azt választotta, hogy nem mozdult ki a lakásából, csak írásban tiltakozott, merthogy súlyosan megsértődött. »Attól fogva Caesar minden államügyet egyedül, a maga feje szerint intézett, és némely tréfacsináló, ha játékos kedvében tanúként aláírt valamit, az időpontot nem Caesar és Bibulus consulságának évével jelölte, hanem úgy, hogy kelt »Julius és Caesar consulsága alatt«, vagyis kétszeresen, melléknevén és családi nevén is, egyedül őt nevezték meg. Nemsokára aztán széltében-hosszában ezt a kis verset idézgették: »Nem Bibulus, Caesar volt minden tettnek a lelke: Semmit nem tett az consuli éve alatt«« – írta Suetonius.

Hát nekem erről bevillant a legnagyobb lógós, Hadházy Ákos neve. Most éppen azon rinyál, hogy Kövér nem akarja beiktatni; tán majd ha éppen lesz rá ideje, most – úgy tűnik – nincs. Élvezettel nézem, ahogyan siránkozik; persze természetesen csak a pénz érdekli. A pénz egyébként különösen izgatja, hiszen rendkívül költséges szórakozása is van, ilyen például a repülés. Na nem csivitelve száll, mint egy ragyás madár, hanem ezt úgy kell elképzelni, hogy »ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj«, és mit lát ott: egy »tankot«. Jó, csak egy páncélozott szállító járművet – úgynevezett BDRM–2-es – felderítő járművet.”

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 131 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kifizettetném vele az egyedi eskütétel költségét. Nehogy már dróton rángasson embereket.

Egy évig nem kéne, utána már nem is lehet.

Ehhez Orbánnak mi köze van? Ezt a játékot Hadházy kezdte, és Kövér folytatja. Miért akar felesküdni, amikor előre megmondta, hogy nem fog bejárni a parlament üléseire? Eskü nélkül is tudja járni az országot, ahhoz nem kell képviselőnek lenni.

Van ellenvetésed?

Miért lenne kellemetlen Hadházy kivételével bárki számára ez a helyzet, amikor Hadházy, előre kijelentette, hogy nem akar eleget tenni képviselői kötelességének. Kimondta, hogy nem fog bejárni az ülésekre. Szánt szándékkal nem jelent meg az eskütételen, helyette egy kis falu helység névtáblájánál bohóckodott holmi alternatív esküvel.

Most pitizhet azért, hogy letehesse az esküt, és ez majd akkor következik be, ha a házelnök is úgy akarja. Ha erre megvan a törvényen belüli lehetőség, akkor ezt kell tenni. És biztosan megvan, akár joghézag formájában, mert a törvényhozók annak idején nyilván nem gondoltak arra, hogy lesz olyan megválasztott képviselő, aki olyan korlátolt módon fog viselkedni, mint Hadházy.

Nem jók a hasonlataid, mert Hadházy magát a képviselőséget veszi semmibe. Szövetségeseit, az őt befogadó Momentumot, mint más eddigi pártjait cserben hagyta, nem ül be a frakcióba, pofátlanul kinyilvánítja, csak arra voltak jók, hogy jelöljék képviselőnek. Miért nem mert függetlenként indulni, ha akkora ásznak gondolja magát, hogy lényegét tekintve függetlenként akar működni?

Ami a kutatásait illeti, azokat minősíti, hogy elnézte a borsodi időközi választáson a jobbikos jelölt dolgait, vagy nagy igyekezetében hülyeségekbe futott bele, szóval, kapar, mint disznó a jégen, látványpolitizálást folytat. Egyszóval komolytalan ember.

Érdekes meglátás, hogy minden párt, kormánypárt, ellenzékiek semmibe veszik a képviselőséget. Ezzel akarod Hadházyt felmenteni? Ami az általa piszkált ügyeket jelenti, viselkedésével önmagát hitelteleníti. Miből gondolod, hogy ő jobban fel tud tárni dolgokat, mint a nála jobb felkészültséggel rendelkező más ellenzéki pártok? Ha ő olyan elhivatott, miért nem áll mögé az ellenzék? Azért, mert csak szarkeverésre tartják alkalmasnak, másra nem.

Rendben, jó ötlet:-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés