Épülhet a sportközpont a Józsefvárosi pályaudvar elhagyatott területén

2022. február 9. 7:31
Az állami tulajdonban lévő rozsdaterületen régóta terveznek egy sport- és rekreációs célú beruházást.

Az 1867-ben épült, ma elhagyatottan álló Józsefvárosi pályaudvar helyén épül fel a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia új utánpótlás-nevelési központja, írja a PestBuda. Hozzátették:

hat nagyméretű labdarúgópályát, egy kisebb palánkos műfüves pályát, valamint kiszolgáló helyiségeket alakítanak ki

a rozsdaterületen 2022 novemberére. Lezárult a közbeszerzési eljárás, így kezdődhet a Magyar Testgyakorlók Köre (MTK) számára épített Sándor Károly Labdarúgó Akadémia új utánpótlás-nevelési központjának kialakítása a VIII. kerületi Orczi térnél, a Kőbányai út – Fiumei út és a Salgótarjáni út között elhelyezkedő vasúti közlekedési területen. Az állami tulajdonban lévő rozsdaterületen régóta terveznek egy sport- és rekreációs célú beruházást. A 150/2019 (VI.15) kormányrendelet végül a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásként döntött a központ kialakításáról.

A múlt és a jövő

A Józsefvárosi pályaudvar 1867-ben épült, eredeti neve Losonci pályaudvar volt, ugyanis az első vasútvonala Hatvan-Salgótarján-Losonc felé futott ki az állomásról. A Keleti pályaudvar 1884-es megépüléséig ez volt Pest a főpályaudvara. Az állomás a MÁV egyik teherszállítási központja volt. A pályaudvaron a vasúti személyforgalom 2005 decemberében szűnt meg, a döntést a MÁV azzal indokolta, hogy a pályaudvar mind műszakilag, mind infrastruktúrájában elavult. A projekt keretében hat nagyméretű labdarúgópálya épül, közte egy az MLSZ hatályos Infrastruktúra Szabályzata szerint NB III-as minősítésű, fedett lelátós, „F” alkategóriás pálya, három élőfüves „G” alkategóriás pálya és két műfüves „H” alkategóriás pálya. Ezen kívül egy palánkos kisméretű műfüves pályát is kialakítanak.

A közlemény szerint a főépületben

öltözők, vizesblokkok, masszőr- és doppingellenőrző-helyiség, szertár, konyha és étkező, gépészeti és üzemeltetési helyiségek, irodák, tárgyaló, sajtószoba, videóelemző- és szerverhelyiség

is lesznek. Ezen kívül korszerű konditerem, raktár, a kiemelt utánpótlás csapat helyiségei (öltöző, pihenő, iroda) és gépészeti helyiségek is itt kapnak helyet. A beruházás keretében kiépül a teljes terület közvilágítása, és növényeket is telepítenek a szabadtéri fejlesztések részeként. A nyertes ajánlattevő a FEJÉR-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt., amely nettó 6.899.919.800 forintért végzi a beruházást. A sportközpont építése várhatóan 2022. november 30-ra befejeződik.

Forrás: MTK, jozsefvaros.hu

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bizonyára kilógok a sorból, ráadásul MTK drukkerként, de valahogy most nagyobb önmérsékletet várnék el úgy a kormánytól, mint a kluboktól a sportberuházások terén.

A szabad forrásokat most a pedagógusi bérskálák fejlesztésére fordítanám elsősorban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés