Tölgyessy: Orbán magabiztos és kreatív, sokkal dinamikusabb, mint ellenfelei. Az ellenzéket elbutítja az orbánozás

2021. december 05. 09:27

Az alkotmányjogász elmondta, „az elitellenes politika mindig megváltást ígér, de még sehol sem volt igazán eredményes, sőt, csak fokozta a káoszt.”

2021. december 05. 09:27
null

Tölgyessy Péter alkotmányjogász, politológus a 444.hu podcastjában járt. A 83 perces műsorban kifejtette, hogy „az ellenzéki pártok még mindig nagyon gyengék, de sok szavazónak tizenkét év után elege van Orbánból, így lehet esély a kormányváltásra.” Ám az esélylatolgatás közben elmondta, hogy „a miniszterelnök hisz a rendszerében, magabiztos és kreatív, sokkal dinamikusabb, mint ellenfelei. Az ellenzéket elbutítja az orbánozás.”

Tölgyessy Péter Márki-Zay Péterről

A politológus elmondta, hogy Márki-Zay Péter „a világtrend magyarországi megjelenése: az elitellenes politikus. Az előválasztáson fölényesen győzte le a legerősebb ellenzéki pártot is.” Viszont kifejtette, hogy 

az elitellenes politika mindig megváltást ígér, de még sehol sem volt igazán eredményes, sőt, csak fokozta a káoszt.”

„A kormányváltás aligha oldaná meg az ország súlyos gondjait. Akár ronthat is a helyzeten.”

Tölgyessy Péter a baloldali sajtóról

Az alkotmányjogász elmondta a podcastban a véleményét a magyar baloldali sajtóról is: „Egyre hevesebben működik ez az angyal-ördög dolog, hogy én vagyok az angyal, mindenki más ördög. Ebben szerintem rengeteget segíthetne egy valódi, polgári sajtó. [...] Az amerikai lapoknál ott van a régi, nagypolgári újságírás étosza, hogy objektívnek kell lenni, függetlennek. [...] Állandóan lelepleződünk, mert nem vagyunk se objektívek, se függetlenek. [...] Magyarországon épp ez a baloldali sajtónak – ha úgy tetszik, a hivatalos – küldetése, pedig ez valójában, az én szememben bizony, egy polgárháborús sajtónak a dolga.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó cikkek

Összesen 353 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jánosbácsi
2021. december 06. 09:49
Tölgyessy Péter azt is mondta, hogy Orbán Viktor szélsőséges irányba vitte el Fideszt ezáltal jóval nagyobb esélye van az ellenzéknek a győzelemre. A legutóbbi választáson az ellenzéki pártok több szavazatot kaptak mind a Fidesz. Azzal a lépéssel, hogy a Fidesz elment egy szélsőséges irányba nagyon sok választót elriasztott magától. Gondoljunk csak a zsidó és a cigány származású honfitársainkra. A melegekről nem is beszélve.
sheu
2021. december 06. 04:06
Igaza van.
Lélek
2021. december 05. 22:48
Valóban alkotmányjogász az, aki ilyesmi tébolyhelyzetet vizionál nyilvánosan? Polgárháborús sajtó? Írhatnák palimadarakat képző médiának inkább. Meg micsoda fertelmes badarság lenne hamis csaló kontár aktorok miatt az embereknek egymásnak esni.
repulok
2021. december 05. 22:47
Tölgyessy néha köpönyeget forgat, de ez nem baj. Annyira nem szorgalmas, hogy ártson...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik