Brüsszelben bojkott alá vonják nők a kocsmákat

2021. november 14. 10:15
Változást akarnak elérni a szexuális támadások terén.

„A testem az ára annak, ha meg akarok inni egy pohár bort?” – állt az egyik transzparensen egy péntek esti brüsszeli demonstráción, ahol nők tüntettek az éjszakai klubok és bárokban tapasztalható „nők elleni szexuális erőszakot megtűrő légkör ellen” – írja a Mérce. A belga főváros Place Albertine terén több százan gyűltek össze péntek este egy feminista csoport hívására, hogy bejelentsék: mostantól bojkottálják az éjszakai élet helyszíneit, amíg a szektort irányító szereplők nem hajlandóak hatékonyan fellépni a nőket ért inzultusok ellen, írják.

Hozzétették: a tüntetők követelték az éjszakai bárok tulajdonosaitól, hogy hatékonyan lépjenek fel a nőket ért zaklatás ellen. Ahogy a demonstráció egyik felszólalója fogalmazott:

„Az éjszakai élet szereplőit csak úgy lehet cselekvésre buzdítani, ha a pénztárcájukat fenyegetjük.

Mondjuk ki hangosan: ha a nők nem mennek el többé a helyeitekre, senki nem megy el többé a helyeitekre. Ha senki nem látogatja már a helyeiteket, akkor kénytelenek lesztek visszatérni a biztonság megteremtéséhez.” Hangsúlyozzák, hogy az éjszakai életben tapasztalható, sokszor bedrogozással kezdődő erőszak felszámolására szociális média kampány is indult a brüsszeli feministák kezdeményezésére. A #balancetonbar-hashtag igen gyorsan terjed az Instagramon, ami alatt egyre több nő osztja meg tapasztalatait az éjszakai bárokban őket ért bántalmazásokról, írja a Mérce.

Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha a nőknek ennyire veszélyes a kocsmázás, akkor nem értem, minek mennek kocsmába egyedül, vagy miért nem kocsmáznak valami feminista kocsmában, ahol nincs férfi.

"Brüsszelben bojkott alá vonják nők a kocsmákat"

Néha a legostobább divat is kitermele egy-egy jó gondolatot.

Ha kitiltanák a férfiakat a kocsmákból, a kocsmák tönkremennének. A feminácik meg állandóan visítanak valami miatt, úgyhogy a legtöbb embert nem érdekli.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés