Mi a bánat lett volna a DK-val, ha nincs a DK-Jobbik paktum

2021. október 22. 7:45

Dévényi István
Facebook
Ez Jakab Péter történelmi bűne.

„Volt Gyurcsány Ferencnek az a másnapi, mások szerint aznapi videója, ahol Márki-Zay Péter nevét kínosan kerülve arról beszélt, hogy egyedül a DK az önállóan is kormányképes erő.

Mivel ennek semmi értelme, ráadásul a felvétel körülményei is hát, izé, szóval nem hétköznapiak, beszélgettünk erről is a mai Flaszterban, ahova a két épp most zseniális 60-40-es jóst hívtuk vissza.

Én meg közben azon agyalok, hogy mi a bánat lett volna a DK-val, ha nincs a DK-Jobbik paktum. Ami amúgy Jakab Péter történelmi bűne. Már szerintem, persze.”

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bizony, bizony. Ha az emeszpé politikusainak lett volna esze, és elhatárolódnak gyurcsánytól, ma már lehet, hogy kormányon vannak, de mindenképpen meghatározó párt lehetnének a baloldalon.

De annyira éhezték a hatalmat, hogy még az árulóikkal is összeálltak!

Válaszok:
pollip | 2021. október 22. 8:19

De soha nem sikerült Gyurcsányt levakarni magukról. Kecskehazy megpróbálta.
Szerintem Gyurcsány komoly tudás birtokában van a viselt ügyeikről......

Lipóciai pletykák szerint vissza kell menni a Nagy Lajos dossziékig........Feri csak leemeli a polcról az egész balliberális táborra vonatkozó archív anyagokat. Ennyi...mondják.

Válaszok:
Teknős | 2021. október 22. 10:26

Már csak egy kérdés marad: mikor készít Rangos Katalin interjút Márki-Zay Péterrel.

Az első, hogy az ellenzéki tábor teljes spektrumát terheli a felelősség azért, hogy a színpadi súgólyukból Gyurcsány színpadi főszereplővé, immáron a darab rendezőjévé vált.

A második, hogy a balliberális zsidó értelmiség képtelen volt ennyi idő alatt felkészültség, szakmaiság, moralitás, intelligencia, személyiségjegyek, történelmi tisztaság, minél szélesebb körű vállalhatóság, társadalmi konszenzusteremtő készség terén Orbánnal szemben potens alternatívát nyújtani.

A harmadik, hogy a balliberális zsidó értelmiséget történelmi bűn terheli azért, hogy a hatalom minden áron való megszerzése érdekében magához ölelte a nácikat, hogy közös politika pódiumra állt Jakab Péterrel. S ez ellen csak nagyon kevesen emelték fel a hangjukat.

A negyedik, Gyurcsány kése mint a vajban hatolt át az MSZP szívén, bázisán, az MSZP felperzselt földként maradt a harcmezőn. Harcmezőn???Hol volt itt harcmező, hol voltak itt harcosok? Az MSZP vezetői, tagjai egymással versenyezve árulták el pártjukat.

Ötödik, hogy az ország szégyene, amikor demagógiával, gyűlöletkeltéssel ilyen mértékben fel lehet korbácsolni a kedélyeket egy külső elemzők szerint is folyamatos dinamikájú gazdasági fejlődést, biztonságot, nyugalmat, kiszámíthatóságot, tervezhetőséget, sokszínű vallási, kulturális, nyelvi identitást garantáló kormánnyal szemben.

Hatodik, jobb későn, mint soha. Dévényi korrekt, hogy a kérdését egyáltalán fel meri tenni. Akkor, amikor Puzsér naponta teszi le a hűségesküt a káosz, az anarchia, a nemzetvesztés szimbóluma, MZP előtt. Dévényi, szavazzatok a normalitásra!

Hetedik, ki fogja követni Dévényit ebben a felismerésben, ki akar megállni, ki akarja az ellenzéki média révén megállítani a tömegeket a szakadék előtt???? Hol vannak az intelligens, csendes, de annál mélyebb gondolatú bölcsek az ellenzéki politikusok, média munkatársak köreiben, hol vannak az árbóckosárból már a holnapot is kémlelő, látó iránymutatók?

Ja, és a harmadik generácíós Apró Antal magánnyomozó céget vezet.

Mondja ezt a DK-Ballik-lista nemcsak lelkes szavazója, hanem lelkes propagandistája.

A moslékosok kognitív disszonanciája már az egekben van...

Természetesen tiszteletben tartom a véleményedet, de engedd meg, hogy indokoljam az enyémet. Dévényi esetében pozitívnak tartom, hogy képes volt , ha csak kis mértékben is közösségi térben felvillantani kételyeit. Abban a balliberális térben, amelyben anatéma jár bárminemű, a fősodortól eltérő hangosan gondolkodásért, egyáltalán, az önálló gondolkodást jelző jelenségekért.

Láthatod, hogy naponta "fekszenek" MZP lábai elé eddig öntörvényűnek, szabadgondolkodónak vélt, látszott, sugallt ellenzéki politikusok, média szereplők, de például Röhrig Géza is. Feri áll a kórus előtt, a kotta mindenkinek kiosztva, egy fals hang a kórusból történő kizárás veszélyét hordozza magában.

Dévényi esetében tehát az önálló gondolkodás, véleményalkotás szikráját ismertem el. Jól tudod, hogy háború van, amiben a normalitás pártiak számára már az is segítséget jelenthet, ha az ellen oldalon valaki felismeri, nem mi vagyunk az igazi ellenségek, s ha már lőnie kell, akkor csak a levegőbe süti el a fegyverét.

Nem Dévényi melletti védőbeszédre gondoltam, s az Általad felvetett háború utáni kármentés kérdése fel sem merült a gondolataimban. Magam sem tudom, akarom felejteni Dévényi eddigi munkásságát, önként, vagy zsoldban felvállalt kártevéseit.

A győzelmet illetően osztom a kérdőjeleidet, 22 egyenlőre ugrás a sötétbe, megdöbbentett a Századvég legutóbbi esélylatolgatása, választói támogatottsági indexe. De ezzel együtt személyesen is mindent meg kell tennünk a normalitás folytatása érdekében.

Megértem álláspontodat, különösen, ha végig tekintünk Dévényi eddigi megnyilvánulásain. Ezzel együtt kritikus megszólalása sejtet némi emberit.

Szerintem is gyűjtött adatokat.

Nagyban játszik.....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés