Márki-Zay Péter előtt két út áll: Vagy ragaszkodik az elveihez vagy elárulja azokat

2021. október 20. 11:04

Pogrányi Lovas Miklós
Facebook
Az ellentmondás feloldhatatlan, de természetesen van rá magyarázat. MZP Joe Biden-hez hasonlít.

„Márki-Zay Péter előtt két út áll: Vagy ragaszkodik az elveihez vagy elárulja azokat. 

1. Ha miniszterelnökként kitartana konzervatív életelvei mellett, akkor a kampányban nem mondott igazat. (Emlékezzünk: a Dobrev-vita utolsó másfél percében GARANCIÁT ADOTT arra, hogy az ő keze alatt nem lesz konzervatív kormányzás!) Ezzel csalódást fog okozni a baloldali és liberális szavazóinak, a progresszív politikai szövetségeseiről nem is beszélve. Azok rövid úton meg fogják buktatni és lecserélik egy olyan politikusra, aki számukra megfelelő, mert konzervativizmust, kereszténységet még nyomokban sem tartalmaz. 

2. Ha NEM ragaszkodik az elveihez, akkor pedig felmerül a kérdés: miért hangoztatta őket a kampány során? Ebben az esetben a jobboldali szavazóit csapja be. Ez az ellentmondás feloldhatatlan, de természetesen van rá magyarázat. MZP Joe Biden-hez hasonlít, aki katolicizmusát a személyes márkájának építésére használta. Hitelesítő tényezőként, kellék gyanánt. Jusson eszünkbe: Biden kormányzása kifejezetten romboló: Semmilyen keresztény értéket nem valósít meg, döntései szembe mennek a Római Katolikus Egyház társadalmi tanításával.” 

Nyitókép: Kisbenedek Attila / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez így van.

Ez egy alapvető csapdahelyzet a Mosléknak, tényleg nem értem az örömtüzeket...

MZP megszokta, hogy ne legyenek skrupulusai: Vásárhelyen is az "összefogás", s most is az "összefogás" dobta felszínre. Ezért mindig sodródik, az ellenzéknél ide is oda is szívesen hallott dolgokat mondjon. MZP-nek nincs gerince, nincs határozott-saját elképzelése. Következetlen, utólag kimagyarázó. Összevissza, jellemtelen alak.

Márki-Zay Péternek nincsenek elvei.
Márki-Zayt nem kötik a logika szabályai, meg a valóság tényei sem zavarják mondókáját, neki lehet akármit mondani.
Nem lehet egyik nap azt állítani, hogy jobboldali konzervatív vagyok, majd két nappal később azt, hogy legyen alapjövedelem – mondta Dobrev Márki-Zay kijelentéseire utalva.

Az 2004-ben feleségével és akkor még öt gyermekével Kanadába költözött.
Néhány hónapig házról házra járó értékesítő volt egy telefonszolgáltatónál, majd marketingesként a CARQUEST Products, Inc. autóalkatrész-kereskedő cég kanadai részlegénél kapott állást.

Mint házról házra járó értékesítő megtanulta a meredek dumát, amikor akármit mondhat következmények nélkül. Úgy gondolja hogy bármilyen hazugságot állíthat, mert áldozatai többsége nincs abban a helyzetben, hogy kapásból megcáfolja a hazugságot, vagy nem fárasztja magát a valóság kiderítésével. Ha bíróság elé kerül egy-egy hazug állítása, akkor sok idő eltelhet az eljárás során, mire kiderül az igazság.
Jó példa erre az, amikor, Márki-Zay a gátlástalanul hazudozó karaktergyilkos így rombolta a hódmezővásárhelyi kórház jó hírnevét:
Egy fórumon arról beszélt, hogy AZ ÉLETÉT KOCKÁZTATJA, AKI BEMEGY A VÁSÁRHELYI KÓRHÁZBA.
Márki-Zay még ilyeneket állított:
Barátja azt mondta neki, hogy a sürgősségi osztályon, amikor az elvágott kezével bement, nem foglalkoztak vele, hanem elküldték, ellátás nélkül.
Valójában a bírósági eljárásban később kiderült, barátja bevallotta, hogy ő maga döntött úgy, hogy hazamegy, nem elküldték. A sérülésével még moziba is elment, mielőtt visszatért volna a kórházba, ahol végül ellátták.

Azt is állította, hogy szomszédja nem kapott ételt, sem ellátást a kórházban.
Valójában a bírósági eljárásban később kiderült, hogy ételt valóban nem kapott, mert amikor áthelyezték egyik osztályról a másikra, már elmúlt a vacsoraidő. Azonban a vallomásából kiderült, hogy ha ételt nem is, de ellátást kapott. A kórház ügyvédje szerint ráadásul a legmodernebb kezeléseket kapta.

Sok idő telt el mire lelepleződtek Márki-Zay hazug állításai, addigra sokan benyelték a maszlagot.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés