Hogy miért Klára?

2021. szeptember 18. 13:16

Dávid Ferenc
atv.hu
Sokat számít az is, hogy a DK jelöltje lassan két éve az Európai Unió demokratikus színpadán főszerepet tölt be.

„Az ősz beköszöntével a nagypolitika gépezete is beindult. Az előttünk álló időszak legizgalmasabb eseménysorozatára, az előválasztás első fordulójára 2021. szeptember 18-26. között, második fordulójára október 4-10. között kerül sor.

Az ellenzéki képviselő jelöltek közül egyre többet ismerhetünk meg, a miniszterelnök-jelöltek közül pedig úgy tűnik, hogy háromnak van esélye a második fordulóba való jutásra, és egynek arra, hogy jövőre megmérkőzzön a jelenlegi kormányfővel. Időszerű ismét összegeznem, hogy miért tartom Dobrev Klárát alkalmas jelöltnek, miért gondolom, hogy hazánk jó koalíciós miniszterelnöke lehet.

1. A DK jelöltje közgazdasági –és jogi végzettséggel rendelkezik, dolgozott az államigazgatásban és az üzleti szférában, és több idegen nyelvet magas szinten beszél. Ezek nagyon fontos „technikai” paraméterek, amelyek a kiélezett választási küzdelemben és majd a kormányzás idején előnyt jelenthetnek. Sokszor mondják, hogy valaki lehet sok diplomával és több nyelvvizsgával is tehetségtelen és alamuszi, de Klárára ez biztosan nem igaz: „soknyelvűen” okos és remekül lát a pályán.

2. Megítélésem szerint sokat számít az is, hogy a DK jelöltje lassan két éve az Európai Unió demokratikus színpadán főszerepet tölt be. Az Európai Parlament alelnökeként valamennyi pártcsalád vezetőjével van módja tárgyalni, azaz nem egy ismeretlen kelet-európai asszonyka kopogtat a képviselők irodaajtaján, hanem - David Sassoli EP-elnök egyik tárgyalóképes és széles jogosítványi körrel rendelkező helyetteseként - egyenrangú partnerként fogadhatja képviselő társait. Persze lehet ezt lekicsinylően említeni, de én úgy gondolom, hogy igen lényeges szempont az EU porondján szerzett ismertség, ami jól hasznosítható a következő kormányzati ciklusban.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 67 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A történet a nagypapával kezdődik, aki Apró, aztán az ő lányával, majd a Dobrevvel folytatódik.
Anélkül a kis apróság nèlkül ő soha nem lehetett volna az EP alelnöke.
Ez viszont az EP-t minősíti.

Csak nekem furcsa, hogy az EP alelnökeként itthon jogtiprást tervez, harsog? Mi lesz a jogállammal?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés