Lövöldözés tört ki Plymouthban, többen meghaltak

2021. augusztus 12. 22:27
Több halálos áldozatot követelő lövöldözés történt a dél-angliai Plymouthban, az incidens feltehetőleg nem terrorcselekmény volt – jelentette a Sky News brit hírtelevízió csütörtök este.

Plymouthban „súlyos és tragikus incidens következtében számos haláleset történt, az érintett lövöldözőt lelőtték” – jelentette a Sky News.

 

 

Az esetet nem terrorizmusként kezelik és úgy vélik, hogy a Keyham környékén történt incidenst már meg is fékezték. Priti Patel belügyminiszter twitteren a plymouth-i esetet megdöbbentőnek nevezte, és együttérzéséről biztosította az érintetteket. 

„Beszéltem a főparancsnokkal, és teljes támogatásomat felajánlottam. Arra kérek mindenkit, hogy maradjon nyugodt, kövesse a rendőrségi utasításokat és engedje, hogy a sürgősségi szolgálat folytathassa a munkát.”

 

 

A Plymouth Sutton és Devonport körzetének parlamenti képviselő, Luke Pollard azt mondta: „ez egy nagyon komor nap volt városunk és közösségünk számára”. A munkáspárti politikus hozzátette: „megerősítést vár az áldozatok számáról”.

Legalább öt ember meghalt, miután egy fegyveres tombolni kezdett Plymouthban, mielőtt maga ellen fordította fegyverét. 

A fegyveres rendőrök, a Veszélyes Vészhelyzetek Elhárítási Egysége (HART), az Országos Rendőrségi Légiszolgálat és körülbelül három légimentő száguldott a helyszínre miután a  halálesetekről 18 óra után megérkeztek az első jelentések

A devoni és a cornwalli rendőrség megerősítette, hogy „számos haláleset történt a helyszínen”, többen pedig megsérültek a vérengzést követően. A környéken több rendőrségi járművet láttak, de eddig nem tudni az ügy részleteit, a mentés folyamatban van, az embereket felszólították, hogy amíg a helyszínelés tart, maradjanak otthon. 

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mentális problémákkal küzdhetett a fehér elnyomás miatt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés