Fontos rendszerváltás a szociális területen

2021. június 23. 14:30

Fülöp Attila
Facebook
Bejelentettük a Kreatív Karantén győzteseit.

„Kéthelyen jelentettük be az összművészeti pályázat, a Kreatív Karantén győzteseit, egy olyan szociális intézményben, ahol az egyik kategória díjazottjai nem csupán a díjukat vehették át, de azokba a családi házakba is beköltözhetnek, amelyeket szintén most adtunk át. A Kreatív Karantén fővédnökével, Herczegh Anita asszonnyal együtt gratuláltunk a kéthelyi dobogósoknak. A #csakegyütt mottóra több mint 1500 irodalmi alkotás, digitális pályamű vagy éppen hagyományos rajz érkezett a szociális intézményekből, vagy nevelőszülőknél élőktől. A legfiatalabb pályázó öt, a legidősebb száz éves volt.

A kéthelyi intézményből rengeteg pályamunka érkezett, ebből két alkotó dobogós helyezést ért el. Kovács Ágnes COVID osztag akcióban képregényével korcsoportjában az első helyezést érte el országosan. Kalitka-lét fotójával pedig korcsoportjában harmadik helyezést ért el a szintén az intézményben lakó Kovács Nikoletta. Az ünnepséggel egy időben a közösségi oldalamon hoztuk nyilvánosságra a szerte az országban élő győzteseket. A szakmai zsűri hosszú hetekig dolgozott, hogy a rengeteg csodás alkotás közül kiválasszák a legjobbakat. Köszönet Földváry Piroska művészettörténésznek, Lakatos András, televíziós főrendezőnek, László Zsolt, vezető operatőrnek és Varga Kriszta, televíziós főszerkesztőnek a heroikus munkáért!

A nyeremény pedig minden kategória, minden korcsoportjában:

az 1. helyezett 60 ezer forint

a 2. helyezett 40 ezer forint

a 3. helyezett 20 ezer forint

A kéthelyi dobogósok, Ágnes és Nikoletta nem csupán Kreatív Karantén díjat vehettek át, hanem egy új, önállóbb élet kezdetére is léptek, átadtuk ugyanis azokat a 6-12 fős családi házakat, amelyek az ún. Támogatott Lakhatás keretében teremtenek majd önállóbb életre lehetőséget a nagy fogyatékos intézmény helyett. Ez egy FONTOS RENDSZERVÁLTÁS a szociális területen, hiszen, amíg a kommunizmus alatt a településeken kívülre száműzték, falakkal vették körül a fogyatékkal élőket, addig a nemzeti kormány kezdte el lebontani ezeket a fizikai és lelki falakat. Országszerte több mint 160 helyen összesen kétezernél is több fogyatékossággal élő költözik a kéthelyihez hasonló családi házakba, hogy a szükséges támogatással és segítséggel önálló életet élhessenek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés