Orbán Viktor: Három veszély fenyegeti az országot, a népvándorlás, a járványok és Gyurcsány

2021. június 16. 22:12
A miniszterelnök a Fidesz-KDNP frakcióülésén értékelte a parlamenti évet.

Orbán Viktor miniszterelnök megtartotta az évadzáró beszédét a Fidesz-KDNP frakcióülésén Debrecenben – adta hírül a Magyar Nemzet szerda este. A lap értesülései szerint a miniszterelnök „nem köntörfalazott” a koronavírus okozta válság súlyosságát tekintve, amelynek a gazdasági szociális és egészségügyi hatásairól egyaránt beszélt.

Már látszik a kiút a válságból

A kormányfő ennek ellenére úgy vélte, hogy Magyarország a válságot kiemelkedően kezelte, külön kiemelve az „európai oltási versenyben” elért jó eredményeit az országnak. Ezzel kapcsolatban a kormányfő kitért az oltakozás gazdasági hatásaira is, hiszen

a többi európai országhoz képest a magas átoltottságnak köszönhetően Magyarországot „egy-másfél hónappal korábban” lehetett újraindítani.

Orbán Viktor a gazdasági célok tekintetében megismételte a korábban tett bejelentését is, vagyis azt, hogy 2021-ben 5,1 százalékos növekedést kell elérni, hogy az ország gazdasága 2022-re visszatérjen a válság előtti szinthez. A miniszterelnök kitért arra is, hogy amennyiben ez a növekedés meghaladná az 5,5 százalékot, akkor már sor kerülhetne a többi között a munkát terhelő adók csökkentésére, a 200 ezer forintos minimálbér bevezetésre, illetőleg a 13. havi nyugdíj visszaépítésére.

2022-ben elég lesz csak igazat mondani

A miniszterelnök a beszédében kitért a 2022-es országgyűlési választásokra is. Úgy véli ezzel kapcsolatban, hogy a kampányban elég lesz, ha az igazat mondják a jelöltek. A Magyar Nemzet forrása szerint Orbán Viktor a következőt mondta:

Gyurcsány osztja a szerepeket, az ő kezében van minden, ezt ne felejtsétek el! Mi tudjuk az igazságot, de azt mindenkinek meg kell tudnia!”

– szögezte le. A kormányfő emellett kitért arra is, hogy amennyiben a baloldal megnyerné a választásokat, a többi között újra adókat emelnének, beengednék a migránsokat és megemelnék a rezsit.

A miniszterelnök szólt Karácsony Gergely főpolgármesterről is. Vele kapcsolatban a Magyar Nemzet forrásai szerint a kormányfő azt úgy fogalmazott:

Karácsonynak nem a Fidesszel van vitája, hanem a való élettel, a múltjában rejlő hazugságokkal, a nyelvtudás hiányával és a városvezetéssel”.

 

Nyitókép: Facebook

Összesen 173 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sajnos, van a negyedik veszély, mind közül a legdermesztőbb:
a kormány, a Fidesz, amatőr, - esetleg szándékosan amatőr - kommunikációja.
Az algoritmus így működik:
1. Van egy terv a kormány részéről.
2. Megjelenik a terv hamisított ismertetése a bal-lib médiában, politikában, portálokon. A hamis tematikát - USZÍTÁST - ráterítik a társadalomra, a közvéleményt ellenséges irányba fordítva.
3. Majd - majd! - hónapokkal később, mikor a terv a megvalósítás fázisába lép, kiderül: semmi nem úgy van, ahogyan a bal-lib megmondóemberek széthintették, ellenkezőleg: a magyaroknak előnyös
4. Ami megmarad ezek után a fejekben: a Fidesz, Orbán, Mészáros megint lop. Mert ennek az algoritmusnak ez az egy eredménye van: Orbánék lopnak..
Megmondaná valaki, miért része ennek- nemzeti oldalt leépítő, frusztráló, és a bal-lib oldalt erősítő (még ha hazugságokkal is, de erősítő) - a folyamatsornak a kormány, végső soron Orbán Viktor?

Megértem egy buzi fájdalmát......

Viktor!

Amennyiben járnál a nép között - nem kellene simogatnod a nyugdíjasokat, mint Kunhalmi a lőrinci piacon, bár így megnyerték a kerületet, s ott élő ismerőseim ezt nehezen szocializálják - akkor az országra nézve legnagyobb veszélyforrásként megjelölhetted volna a Fideszt.

Hogy mire gondolok? Hát arra, hogy amennyiben a rossz helyzet-hangulat-erőviszony felmérés, a bázis nem kellő fokú, intenzitású megszólítása, a pocsék kormányzati média, a konzervatív civil szféra lekezelése, mellőzése, a kultúrharc deklarált negligálása, fel nem ismerése okán veszítetek, az jelentené a legnagyobb veszélyt az országra, nemzetre, itt élőkre.

harsányan hirdettétek választásról választásra az elszámoltatást, aminek elmaradását Kövér is sajnálta egy nyilatkozatában. Elmaradt....A miértre a kisember nem kapott választ.

A személyi jövedelemadó visszatérítése is rossz ötlet volt, azok kapják, akik a válság alatt dolgoztak, s nem azokat támogatjátok, akik szenvedtek. Ezt a pénzt a munkahelyet teremtő kkv szektornak kellett volna adni, sajnos Schiffernek - akit sokat kritizálok kaméleonsága okán - igaza volt, amikor arról beszélt, hogy a gazdagokat támogatjátok.

Anyagilag nem, de emberileg megérint, hogy elfeledkeztek a kisnyugdíjasokról. Miért ennyire népszerű Jakab, a Jobbik? Értelmezitek, van erre gyógymód? Vizsgáljátok, hogy a választók miért, milyen szegmensekben fordíthatók ellenetek? Ugye a nyáron itthon, a Balatonon, a Tisza-tónál nyaraltok, Semjén is fogasra akasztja a puskáját? S elvegyültök végre a nép között.

Nem a résztvevőkkel van baj, ők azt nyújtják, amit tudnak.
A probléma fentebb, sokkal fentebb van.

Több diplomás, több nelven


Több diplomás, több nyelven beszélő lányom velem ért egyet.


Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés