Fürjes Balázs: Megszereztük a pénzt a Kútvölgyi Tömb megújítására

2021. június 1. 13:03
Elkezdődött az Új Szent János Kórház és Szakrendelő Kútvölgyi Tömb homlokzatának felújítása.

Elkezdődött az Észak-Közép-budai Centrumkórház felújítása, az Új Szent János Kórház és Szakrendelő Kútvölgyi Tömb teljes homlokzati korszerűsítése – jelentette be a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára a Facebook-oldalán megosztott videóban kedden.

Fürjes Balázs elmondta, hogy a Szent János Kórházban évi egymillió járóbeteget és 50 ezer fekvőbeteget látnak el.    

„Vállalhatatlan állapotban van a Kútvölgyi Tömb, a kútvölgyi torony homlokzata” – emelte ki az államtitkár, hozzátéve, hogy ez a II. és a XII. kerület egyik szégyene. Ezért gondolták úgy, hogy "felgyorsítják" a munkálatokat, amelyek 30-40 ezer négyzetmétert érintenek. Jelezte azt is, a jövő év első felére elkészülhetnek a Szent János Kórház, az Észak-budai Centrumkórház új központi tömbjenek tervei.    

A kormány 2014 óta 64 milliárd forintot küldött a budai „régióba”

Az államtitkár felidézte, amikor kiderült, hogy a kútvölgyi homlokzatának felújításához a szerkezetet is meg kell erősíteni, leálltak a munkálatok. Hangsúlyozta, most megszerezték a pénzt a kormánytól, így 11 ezer négyzetméternyi homlokzat újulhat meg, 11 milliárd forintból. Hozzátette, elkészültek a tervek, meg van az építési engedély, most kezdődött az állványozás, illetve a maradék bontás, majd megerősítik a szerkezetet, új hőszigetelést és klímaberendezéseket is kap az épület és kicserélik a nyílászárókat, végül pedig kialakítják az új homlokzatot.

A munkálatok néhány hónapon belül, még idén befejeződhetnek – emelte ki Fürjes Balázs.    

Gór Csaba, a Fidesz II. kerületi frakcióvezetője a videóban úgy fogalmazott, az ellenzék által terjesztett rémhírekkel ellentétben 2014 óta több mint 64 milliárd forint érkezett már a régióba, amelyből több kórházat és rendelőt újíthattak fel. „Tehát az egészségügyre áldoz a kormány, sokat áldoz itt a budai részen is, és azt gondolom, hogy ez csak annak köszönhető, hogy a kormány felfogásában az egészség és az emberélet a legfontosabb tényező” – hangsúlyozta a politikus.

(MTI)

Fotó: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés