Az AUR volt szenátora szerint „az igazi román vakcina” a pálinka

2021. április 25. 22:38
A soviniszta pártból kizárt Şoşoacă új alakulatot gründol.

Korábban már írtunk az üstökösként felbukkant AUR botránypolitikusáról, Diana Iovanovici Șoșoacăról, akit februárban zártak ki a soviniszta román pártból.

Sosoaca azóta sem halkult el, parlamenti performanszokkal és vírusszkeptikus megszólalásokkal hívta fel magára a figyelmet. Szombaton például a Főtér cikke szerint arról beszélt, hogy „az igazi román vakcina” a pálinka, ő is azzal oltotta be magát, Raed Arafat, Alexandru Rafila és Adrian Streinu-Cercel pedig „gyilkosok”, akik csúfot űztek az országból.

A politikus egyben azt is bejelentette, hogy új pártot alapít. Szerinte az AUR „már nem létezik”, a népszerűsége zuhan, nem szabad hinni a „fizetett felméréseknek”. A legutóbbi közvélemény-kutatás szerint, amelyet az INSCOP készített március elején, és amelynek eredményeit nemrég tették közzé, az AUR 15,3 százalékon áll.

Diana Şoşoacă azt állítja, ő már népszerűbb Marine Le Pen francia politikusnál is, akinek a kijelentéseire már reakció sincs. „Engem senki nem hagy reakció nélkül” – mondta a szenátor. Egyébként is – folytatta –, az AUR-t az ő népszerűsége vitte előre, amióta kizárták a pártból, az alakulat már nem érdekli az embereket.

Az állítólagos új pártjáról Şoşoacă nem árult el semmit, csak azt, hogy létezik és hogy csak akkor hallani majd róla, amikor „elérkezik a pillanat” és amikor szükséges.

Nyitókép: MTI/Vajda János

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ahogy a viccbeli Pista bácsi mondja: 'A vírus ellen nem, de félelem ellen jó'.

Remélem nagyon sok követője akad majd, akik vakcina helyett pálinkaivás közben förmednek meg.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés