Orbán Viktor: A következő hat hétben meg tudjuk duplázni a beoltottak számát

2021. április 16. 7:29
A beoltottak száma 3,145 millió, és több mint 1,3 millióan már a második második oltást is megkapták. A miniszterelnök elmondta azt is, hogy nem fogadják meg a baloldal tanácsát a regisztráció eltörléséről. Összefoglalónk!

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádió, Jó reggelt, Magyarország! című műsorának vendége volt. A kormányfő a beszélgetés elején elmondta: az óvatosság és a fokozatosság miatt döntöttek úgy, hogy az általános iskolákban csak az alsó tagozatosok mennek hétfőtől iskolába.

Mint fogalmazott: „nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy az oltható emberek száma elérje az 50 százalékot, és pillanatokon belül át is lépjük ezt a választóvonalat.” Tehát hamarosan többen lesznek védettek, mint akik nem – tette hozzá.

Az iskolák újraindításáról, a pedagógusok védettségéről

A kormányfő elmondta, hogy az iskolák újraindítása mindig nehéz, mert a közvélemény megosztott, de a kormány figyelembe vette, hogy az utóbbi tíz napban nagyon megnőtt a gyermekeiket bölcsődébe vivők száma és azt is, hogy a honvédség fertőtlenítette az intézményeket. Azért húzták meg az alsó tagozatnál a határt, mert ott még nem bontják az osztályokat, és

a szülőknek megmarad az a lehetősége, hogy az igazgatótól felmentést kérjenek az iskolalátogatás alól.

A miniszterelnök hozzátette, hogy a tanárok közül kevesebben jelentkeztek oltásra, mint amire ő számított, de akik kérték, azok be lettek oltva. Szerinte pillanatokon belül át fogjuk lépni azt a küszöböt, amikor már többen lesznek védettek, mint akik nem azok. Ez nyolcmillió oltható emberrel számolva mintegy négymillió beoltottat jelent – fejtette ki.

Így áll a járványhelyzet Magyarországon

A legfrissebb adatokról szólva Orbán elmondta, a beoltottak száma 3,145 592 fő, és több mint 1,3 millióan már a második oltást is megkapták. Elhunyt 241 honfitársunk, és 9459 ember van kórházban, illetve 1117 lélegeztetőgépen – ismertette. 

Európában nálunk van a legtöbb beoltott

Orbán Viktor szólt arról is, hogy Európában nálunk van a legtöbb beoltott ember.

A hazai oltakozás jól halad. A következő hat hét döntő lesz, ebben a hat hétben meg tudjuk duplázni a beoltottak számát”

– tájékoztatott a miniszterelnök. Hozzátette: már a Janssen vakcinákat is vizsgálják.

Marad a regisztráció

Arról is szó esett, hogy azért nem fogadják meg az ellenzék tanácsát az oltásra való regisztráció eltörléséről, mert a vakcina önkéntes, így fel kell mérni az igényeket, hogy hányan szeretnék beoltatni magukat.

Öt vakcina érhető el Magyarországon, mindenki választhat, mely vakcinát fogadja el, így komoly logisztikát igényel, hogy mely rendelőkbe, mely vakcinákból küldjenek.

A kormány nem adatszerzésre használja a regisztrációt. Csupán az oltás megszervezéshez van szükség a regisztrációra

– hangsúlyozta a miniszterelnök.

A 65 év feletti regisztráltak közül mindenkit beoltottak, akit el tudtak érni. Akit a vírus halálosan megbetegíthet, azokat beoltottuk már. „Május végére, júliusra szerintem kint vagyunk a vízből” – fogalmazott.

Aki azt hiszi, hogy valaki védett maradhat oltás nélkül, az téved

A beszélgetés során elhangzott, hogy már több mint 4,2 millió ember regisztrált. Azt hiszik az emberek, hogy lesz egy olyan helyzet, amikor a társadalom 60-70 százalékét beoltották, ő nem kapta el, és őt nem kell beoltani. „Senki sem ússza meg. Két lehetőség van, vagy beoltatja magát valaki, vagy nem.

Aki azt hiszi, hogy védett maradhat oltás nélkül, az téved

– szögezte le a kormányfő, majd hozzátette: „Az oltás életet ment, mert a megbetegedés halált is okozhat”.

Orbán Viktor szólt arról is, hogy a legnagyobb közbizalom az orvosok iránt volt mindig is. Ilyen tapasztalatok miatt döntöttek úgy, hogy a háziorvosokra épül az oltási program. „Ők rendelkeznek a legjobb terepismerettel, és ők ismerik legjobban az embereket” – mondta, majd kiegészítette azzal, hogy „ez egy logisztikai művelet, de mélyen emberi is, itt nem zsák krumplikat kell feldobálni a platóra”.

Ha valaki nem ért valamit, akkor az bátran fordulhat a háziorvosához”

– emelte ki.

A hataloméhségét nem tudja legyűrni a baloldal

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy olyan baloldalt még nem látott sehol, amelyik nyíltan, kendőzetlenül, folyamatosan olyan politikát folytat, ami válsághoz, elbizonytalanodáshoz vezet az emberek körében. „Most nem egy kormány működik, hanem a védekezés irányítója. Nem egy politikai kormány, hanem egy válságkezelő operatív törzs” – fogalmazott a miniszterelnök.

A baloldal oltásellenessége kapcsán megjegyezte: „eszement dolgokat tapasztalunk, és nagyon nehéz sérelmeket okozó tónus nélkül beszélni a dolgokról. Ez nem egy egészséges dolog” – jelentette ki.

Kifejtette, hogy a baloldal azon dolgozik, hogy minél többet ártson a kormánynak, nem pedig azzal foglalkozik, hogy miként tudna segíteni. „Le vagyok sújtva attól, amit a baloldaltól látok, és még mindig a parlament előtt van az a határozati javaslat, miszerint ne oltsunk keleti vakcinával.

Ha sikeresek leszünk a következő hat hétben, akkor kint leszünk a vízből”

– emlékeztetett.

„Magyarországon egyszerre kell a multinacionális profitéhség és a baloldal hataloméhsége ellen küzdeni. Ha több elemből van összerakva egy kormány, akkor könnyen megrepedhet az egység” – mondta Orbán Viktor. „Mi teljes egységben tudunk dolgozni a KDNP-vel” – szögezte le.

5000 milliárd forintot fordít a kormány a gazdaság újraindítására

A gazdaság újraindításáról Orbán Viktor elmondta, hogy a teraszok kinyitása szimbolikus dolog lesz. Kiemelte, hogy 2021-22-ben 5000 milliárd forintot fordítanak a gazdaság újraindítására. Mindenki vissza tudja szerezni a munkahelyét, vagy újat tud majd szerezni – ígérte.

Több munkahelyünk lesz a járvány után, mint azelőtt volt.

Most esélyt látok, hogy mindenki talpra tud majd állni” – mondta.

„Volt olyan kerület, az I. kerület, ami megduplázta a teraszok díját. Most eltöröltük a teraszdíjat” – emlékeztetett, végül megjegyezte, hogy „függetlenül a nyitástól, áprilisban és májusban is lesz bértámogatás, automatikusan utalják majd az érintetteknek.”

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 295 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Írtad, hogy csak a paraszt szavaz arra, aki lop. Akkor most mondd meg, hogy kire szavazol? A zsidókat utálod, ezt már elmondtad, így gondolom nem szavazolaz ellenzéki pártokra, arra sem szavazol, aki lop, márpedig minden oldalon előfordult ilyen.

Így nem maradt párt a sakktáblán. Szóval kire szavazol, tegnap is kérdeztem, nem válaszoltál. Csak vagdalkozol, de félsz színt vallani. magam az összes anomália ellenére a Fideszre szavazok.

"Egy hétvégén beoltjuk a zországot!"

Ez egy hosszú hétvégének ígérkezik....

Ma reggel beszéltem az egyik orvos ismerősömmel. Az oltások fontosságát Ő sem kérdőjelezi meg, sajnálja, hogy sok pedagógus található az elutasítók soraiban. Megerősítette, hogy idő kérdése, s mindenki meg fog fertőződni. Az oltottak túlélési esélye nagyságrendekkel nagyobb.

Maga is szükségesnek tartja az oltás melletti kampányt, felvilágosító munkát. Az általános iskolák és az óvodák hétfői nyitásával nem ért egyet. Zárójelben, magam sem, erről tegnap már írtam.

Kérdeztem tőle, hogy a Kamara, vagy más szervezet tanulmányozza-e az egyes vakcinák "utóéletét", élettani hatásait. Ilyen irányú kutatások alapján készíthető-e hiteles, az egyes betegség típusokra bontott, azokat alapul vevő ajánlási kódex. A Pfizer Izraelben végez ilyen nyomon követést.

Válasza az volt, hogy nem tudni ilyenről. A háziorvosok is csak a médiából, az elérhető szakirodalomból jutnak ismeretekhez, teljesen szubjektíven döntenek arról, hogy kinek mi az ajánlott vakcina típus, illetve meghatározó, hogy mit kapnak az elosztóból. Érdekességként említette, hogy a fővárosban dolgozó háziorvosok több Pfizer vakcinát kapnak, mint az agglomerációban rendelők. Hogy mi az elosztás elve, nem tudható.

Az általános megközelítés, hogy mindegyik vakcina jó a lélegeztetőgép, a halálozás elkerülésére. Az orvosok is teljesen tanácstalanok abban a vonatkozásban, hogy az egyes vakcinák milyen hatást fejthetnek ki a DNS-re.

Ismerősöm szerint az adott egyén immunrendszerének állapota a döntő az esetleges reakciókat, szövődményeket illetően. Az meg, a magyarok többségének ismert táplálkozási szokásai következtében lehangoló.

Kérdeztem, hogy a a szakmai ellentmondásokra mondjon példákat. Az autoimmun betegségek megítélésbeli különbségét hozta fel. Van olyan endokrinológus aki az orosz vakcina kivételével mindegyiket ajánlja, s van, aki szerint az orosz is megfelelő. A végén azt mondta, hogy nincs biztos recept, a kisebbik rossz az opció.

Érdekes megfigyelni a még élő, a kommunista mészárlásokban, akasztásokban egykoron aktív szerepet vállalók lelkesedését egy újabb mészárlás lehetőségének Gyurcsány-Jakab általi felvillantása nyomán.

Gondolom nyilas házmesterként kezdted, majd a párt a Lenin Intézetbe küldött a többi nácival. S örülnél, ha ismét deportálnák a zsidókat, ha ismét feljelenthetnéd Őket, ha kifoszthatnád a lakásukat.

Az ilyen vérgőzös náci-komcsi mocskoktól kellene már megtisztulnia a társadalomnak.

Bolyongj tovább.......kevesebb gyűlölettel, utálattal, próbálj örülni kis dolgoknak, szeretni, ha van családod, ha nincs akkor másokat, a természetet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés