Vámos Miklós: Demeter Szilárd egy nyikhaj, egy nagyon ostoba ember

2021. április 10. 7:57
Az író szerint Demeter Szilárd elfelejti, hogy Soros Györgynek óriási szerepe van abban, hogy nincs nálunk szocializmus.

Veiszler Alinda műsorában vendégeskedett Vámos Miklós – számol be a Telex.

Ha valaki antiszemita, akkor rögtön jelentkezem, hogy én zsidó vagyok. Ez egy ősi reflexem (…) Nem a zsidók miatt háborodom föl. Ha a cigányokat szidják, akkor cigány vagyok, ha a románokat, akkor román, ha magyaroznak, akkor magyar vagyok.

A szolidaritás a legfőbb vezéreszme, amit mindig érvényesíteni kell.

És nagyon sajnálatos, hogy Magyarországon a 21. században az antiszemitizmus hirtelen kapott egy ilyen hullámot” – mondta Vámos.

Hogy mi a kirekesztő eszmék, így az antiszemitizmus terjedésének az oka?

Vámos szerint az egész világban, ha gazdasági válság van, járvány van, nehézség van, akkor valakit utálni kell. „Az, hogy valaki nem szereti a zsidókat, az nem antiszemitizmus, pláne, ha jól ismeri őket” – tette hozzá. Az antiszemitizmus szerinte ott kezdődik, hogy „akkor ő nem lakhat ott, akkor neki nem lehet autója, sőt, menjen a munkatáborba.”

Abban egészen biztos vagyok: az, hogy embereket megkülönböztess aszerint, hogy ők hová születtek, milyen nemzetségbe, és mi az anyanyelvük, az téveszme (…)

Nagyon hasznos, minden népnek nagyon jót tesz a keveredés

– tette hozzá.

A magyar kultúrpolitika

Elmondta, hogy jobboldaliak szokták támadni azzal, hogy őt a szocializmusban futtatták, ám szerinte ez azért egy abszurd megállapítás, mert egy írót nem lehet futtatni, „vagy fut, az olvasók kegyelméből, vagy nem fut”.

„Most a kultúrpolitika egy része azt hiszi, hogy le lehet váltani a magyar irodalom hagyományos, mondjuk úgy, sztárjait, vagy legfényesebb neveit, és akkor majd másnak adjuk a pénzt, és akkor az lesz fényes. De ez nem így van” – mondta, majd szóba került Demeter Szilárd publicisztikájára, amelyben Soros Györgyöt Hitlerhez hasonlította, amelyre ő maga is reagált.

Én az ostobaságra mindig nagyon arrogánsan reagálok, mert úgy érzem, hogy az ostoba emberek nagyobb bűncselekményekre is képesek. Akit említettél, az egy nagyon ostoba ember, borzasztó hülyeségeket írt.

Ráadásul egy kis nyikhaj, aki nem emlékszik arra, hogy Soros Györgynek óriási szerepe van abban, hogy itt nincs szocializmus.

(...) Támogatott mindenkit, élen a Fidesz igen tisztelt politikusaival” – felelte Vámos.

A sorosozás szerinte egyfelől nevetséges, másfelől a Göbbels-féle propagandaelvek mintáján zajlik.Úgy véli Demetert a kritikák „meg se karcolták”.

Kép: litera.hu

Összesen 215 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez Miklós, a Tibor más volt. Azt, h. ki mi szerintem az dönti el, h. kivel képes valóban, első sorban, szolidaritásra.

Aki képes volt Antall halála után azzal ijesztgetni a fényességes USA sajtóban, h. NEM lesznek szabad választások, mert Boross puccsot (!), fog elkövetni, annak már nagyon régen NINCS bőr a képén.

Írhat akár szórakoztatóan, lehet akár sikeres, akkor is egy ócska tróger, még akkor is, ha félig, v. egészen zsidó, történetesen.

veiszle alinda és vámos miklós értékbecslő konferenciát tart a nagy
nyilvánosság előtt. Ki a franc ez a két ember? Mit tettek le az asztalra,
hogy értékítéletük mentén kelljen látnunk a világot?

Ezt, hogy ha tamadjak a pirezeket, akkor o pirez stb., Gyurcsany mar reg bedobta a koztudatba, de a magyart meg o sem emlitette a szentenciaban, annyira nem hitte volna el neki senki. A kedves Soros bacsi mar miota tamadja minden szervezeten keresztul Magyarorszagot, a magyarok nagy reszet, de valahogy nem hallom ezt a Vamost jajveszekelni.
Es az, hogy egymast ajnarozzak, behivjak egymast a tevekbe, a megjelent legujabb konyveikrol beszelgetnek egymas kozott, a konyvesboltokban fo helyre helyezik el az o konyveiket, az nem futtatas, ok csak azt az ismertseget, hirverest hasznaljak ki, melyet ok generalnak egymasnak es sajat maguknak.

"Soros Györgynek óriási szerepe van abban, hogy itt nincs szocializmus" - a háza kertjében mondta, ott nem szakadhatott rá a mennyezet.

Válaszok:
Kvasztics Fedor | 2021. április 10. 10:45

Miklós!

Már régen megkopott a pártállami fényed, mint sok más barátodnak. Azért még emlékezned kellene Aczél kultúrpolitikájára, , az akkor publikálási, megjelenési, kiadói gyakorlatra, a gojok háttérbe szorítására.

Ez él továbbra is 90 óta, miért kell nekünk kisajátítani ennyire a kulturális életet /is/?

Soros valóban nagy ellenfele a szocializmusnak, ez ellen küzdött Angliában, Izraelben, emlékszel, a pénzügyi manőverekre gondolok, az OTP ügyet majdnem elfelejtettem, s a már megbukott szocializmus ellen harcolt Montenegróban is.

Miklós!

öreg fejedre legalább ne csinálj hülyét magadból.

Az antiszemitizmus kapcsán meg miért nem beszélsz az azt kiváltó okokról.

Demetert illetően abban egyetértünk, hogy tökéletesen alkalmatlan erre a beosztásra.

Sorosnak máshol is óriási szerepe volt, amiért pl. a britek a mai napig oly forrón szeretik. Vén hülye kommunista seggnyaló.

Nem utálnák őket, ha Vámos ezt Izraelbe menve az ottaniaknak is elmondaná:
"Nagyon hasznos, minden népnek nagyon jót tesz a keveredés” - de ott nem meri, mert azonnal pofon vernék, esetleg leszakítanák azt az "okos" fejét.
"A sorosozás szerinte egyfelől nevetséges, másfelől a Göbbels-féle propagandaelvek mintáján zajlik."
H nevetséges, miért okádtak Berlintől Párizsig Magyarországra, amikor plakátokon feltett a kormány pár kérdést Sorosról?
"Göbbels-féle propagandaelvek ": pontosan ez a Soros-uszító szervezetek módszere, fél-, negyedigazságok demagógiájával az életképes likvidálása és javainak átadása az amúgy életképtelen élősködők számára...
Ennyit tud ez a Vámos, mindenképp meg akarja mutatni magát a világnak, már Gerilla-mezben is.

Vámos Miklós önmagát járatja le ezzel a primitív sértegetéssel. Ráadául, Demeter Szilárd megnyilatkozásai masszívan cáfolják ezt az állítást.

Lehet abban Sorosnak nagy szerepe, hogy nincs szocializmus, de a probléma ott van, hogy utána ő akarta megszabni, milyen úton menjünk tovább. Így működnek a jóságos, önzetlen filantrópok? Segít, de úgy gondolja, hogy akin segített, az kilóra meg van véve, és az már az ő csicskája?

Azt meg inkább ne is feszegessük, hogy a Fidesz kiket tolt előre, mert nagyon érdekes lenne az a lista...

Vámos Miklós liberális és az SZDSZ háttértámasza.
Soros György is ebben a cipőben jár. Ezért nem volt problémája, amikor az MSZP-SZDSZ együtt tevékenykedett. A problémák mindig akkor kezdődtek, amikor az SZDSZ kimaradt, majd kibukott a hatalomból.

,,A sorosozás szerinte egyfelől nevetséges, másfelől a Göbbels-féle propagandaelvek mintáján zajlik.,, - rja Vámos.

Ugyanez elmondható Soros Györgyről és azokról is akiket közvetlen, vagy közvetve patronál.
Ha valaki nem értené javaslom tanulmányozza az alábbi linken lévő írást, amely tartalmazza Göbbels 11 propaganda elvét. Természetesen a nevek kicserélésével alkalmazható akár Sorosra, akár a liberálisokra. is.
https://hu.warbletoncouncil.or..

Egy kis történet kérdésekkel
Miért változtatott nevet Vámos Miklós? Mit írt Haraszti Miklós a disszidensekről? – Íme, a Munkásőrség kedvenc bandája, a menő Gerilla!
https://pestisracok.hu/miert-v..

Ebből ídézet

,,A beszélgetésben szóba hoztam Vámos Miklós írót, akit személyesen nem ismerek, de sohasem értettem, miért, milyen alapon futtatták, futtatják ennyire. Ennek egyik oka nyilván az volt, hogy már fiatalon ahhoz a szélsőbalos társulathoz tartozott, amely jórészt kényelemben és jólétben élő budapesti diákokból, egyetemistákból állt. Nagyon gyakran káderszülőkkel. Vámos is ebbe a körbe tartozott, apja Rajk László titkára volt. De erről majd máskor. Most sokkal inkább az érdekel, hogyan került bele a történelem egyik legbizarabb politikai propaganda-együttesébe, a Gerillába. És hogy mit keresett ebben az együttesben az ismert politikus, Haraszti Miklós.,,

Soros György szerepe az antiszemitizmus terjedésében megkerülhetetlen. Saját bevallása szerint:
New Yorkból jelentette a Zsidó Távirati Iroda (JTA) 2003. november 7-én:
Soros György a Jewish Funders Network konferenciáján kijelentette:
"Európában újra erősödik az antiszemitizmus. A Bush adminisztráció és a Sharon kormányzat politikái járulnak ehhez hozzá. Ha megváltoztatnánk ezt az irányt, akkor az antiszemitizmus is csökkenni fog."
"Nagyon foglalkoztat a saját szerepem is ebben a kérdésben, mert az új antiszemitizmus azt tartja, hogy a zsidók uralják a világot. - mondta Soros, akinek projektjei és pénzei kormányokat befolyásoltak és elősegítettek különböző politikai ügyeket szerte a világon.

nem felejtjuk el, utaljuk okelmet a keleteuropai tavasz miatt is
beetette a nepet a becsi cukraszdaval aztan londoni mosogatas lett belole

a nyolcvanas evek kiszamithato biztos jovojebol (lakas, kocsi, nyaralo) meg a kilencvenes evek nyomora amibol csak most kezdunk ugy ahogy kilabalni

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés