Mi lehet annak a hátterében, hogy az AUR korábban betiltotta volna az RMDSZ-t, most meg udvarol neki?

2021. április 8. 8:41

MTÍMEA
Főtér
Mivel jelenleg a járványtagadás sokkal többet hoz a konyhára, mint a magyarok elleni hergelés, ráadásul a járványtagadók táborát az erdélyi magyarokkal is lehet bővíteni, így az AUR is barátságos hangnemre váltott.

„Az elmúlt több mint harminc év során már megszokhattuk azt a politikai jelenséget, amelyben a román pártok mindig az aktuális érdekükhöz igazítják az RMDSZ-hez vagy az erdélyi magyarsághoz való viszonyulásukat. Ha a szavazatszerzés, zsarolás vagy a nacionalista románok megszólítása volt a cél, akkor egy percig sem haboztak kijátszani a magyar kártyát, ha viszont akartak valamit, akkor a »magyarok el akarják lopni Erdélyt« hozzáállást játszi könnyedséggel lecserélték a »magyar barátaink« formulára.

Hasonló műveletet láttunk már a PSD-től, a PNL-től, meg gyakorlatilag minden román párttól, és most erre az útra látszik lépni az AUR is, mely megalakulása óta az idegen- és magyar-gyűlölet soha ki nem alvó parázsából, és a focihuligánokkal megtámogatott úzvölgyi hőzöngés hajtóerejéből kalapálta össze rekord idő alatt a parlament negyedik legerősebb pártját.

Újabban a járványtagadással emeli a tétet, felismerve az abban rejlő kiaknázatlan lehetőséget, hogy egyetlen román párt sem vállalta fel nyíltan egy hangos kisebbség képviseletét. Azokról van szó, akik ellenzik az oltást, nem hisznek a járványban és a maszkviselésben, vagy csak elégedetlenek a kormány járványkezelésével.

A mostani viszonyok közepette, amikor a járványhívők és járványtagadók megkülönböztetésével egy újfajta többség-kisebbség-konfiguráció alakult ki, könnyű népszerűségre szert tenni (erre gyúrt az a nagyváradi influenszer-doktornő is, aki szerint az orvosok gyilkolják a covidosokat – ez is megérne pár keresetlen szót). Mivel jelenleg a járványtagadás sokkal többet hoz a konyhára, mint a magyarok elleni hergelés, ráadásul a járványtagadók táborát az erdélyi magyarokkal is lehet bővíteni, így az AUR is barátságos hangnemre váltott.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés