Hadházy szerint a kormány a foci-Eb miatt nyit, ezzel „vágóhídra” küldi az embereket

2021. április 6. 21:44
A képviselő szerint a boltok létszámkorlátozás melletti újranyitása nem nagy változás.

Ismert, hogy ma délután Orbán Viktor bejelentette, hogy megvan a 2,5 milliomodik beoltott, ezzel pedig el lehet kezdeni a korlátozó intézkedések fokozatos feloldását.

A kormány úgy számol, hogy a felpörgő vakcinaszállítmányok miatt az oltási kampányt is fel lehet gyorsítani ebben a hónapban, májusra pedig újabb milliókat lehet védetté tenni a vírus ellen. Ennek ellenére azonban a nyárról továbbra sincs egyetértés a járványügyi szakemberek között, Falus Ferenc szerint maszkot kell majd hordani a következő évszakokban is, míg Rusvai Miklós úgy véli, akár maszk nélkül is nyaralhatunk.

A miniszterelnök mai bejelentéséről megszólalt Hadházy Ákos is, aki szerint

ma kellett jelenteni az UEFA felé, hogy júniusban meg tudja-e rendezni Magyarország a Budapestre tervezett, nyári EB-meccseket”.

„A kijárási tilalom későbbre tolása vagy a boltok létszámkorlátozás melletti újranyitása nem nagy változás, de már be van ütemezve április 19-re az iskolák újranyitása, és biztos vagyok benne, hogy május végére (június 15-én lesz az első EB-mérkőzés) erőltetett tempóban újranyitnak mindent, bármilyen áron!” – írta Hadházy.

A független országgyűlési képviselő azt is kiszámolta, hogy szerinte mennyien védettek igazán a koronavírus ellen: „csak a lakosság tíz százaléka kapta meg a védettséghez szükséges második oltást, 15 százalék pedig az elsőt. Utóbbiak közül sokan csak néhány napja kaptak oltást, ez még nem védi meg őket. A kínai vakcinával oltottak között pedig van 500 ezer 60 év feletti, akiknél gyakorlatilag semmilyen tudományos adatunk nincs arra nézve, mekkora védettséget ad az oltás. Ezek szerint a lakosságnak csupán 10-15 százalékáról tudjuk biztosan, hogy komoly védettséget szereztek a vírussal szemben (a betegségen átesetteknél ez csak néhány hónap)” – érvelt Hadházy, aki szerint azért „muszáj” nyitni mert közeleg a foci EB.

A poszt végén a politikus elmondta, ő hogy kezelné a helyzetet.

„Miért nem osztanak ki milliószámra ingyenes FFP2 maszkokat és ingyenes antitest teszteket? Miért nem adnak száz százalékos táppénzt a betegeknek vagy a gyermekükkel otthon lévőknek?” – írta.

„A miniszterelnök mai döntése ebben a formában több ezer honfitársunk életébe fog kerülni, ezt pedig kevésbé finoman fogalmazva emberek vágóhídra küldésének is szokták nevezni. A propaganda, a foci és a görcsös hatalomvágy szempontjai felülírtak minden józan észt. Azoknak a szakértőknek pedig, akik ehhez a nevüket adják, az unokáik is szégyellni fogják a nevüket” – zárja posztját a politikus.

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Összesen 140 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azt javaslom Hadhazynak, foglalkozzon az etikai vizsgálattal, amit ellene indítottak.

A foci EB két hónap múlva lesz. 20 ezer beoltott ember akkor is be lehetne engedni a mérkőzésekre, ha egyébként teljes zárlat lenne, de addigra minden grafikonos prognózis szerint kb az októberi szinten lesz a fertőzések száma.

Hadházy a "jós"...Szerencsétlen figura, belemerevedett a mindenáron-való-kritika pozíciójába.

Ezek mindig ellentmondanak, hátha bejön!
A keleti vakconákkal is így volt.
Ha normális ellenzékünk volna akkor, mint egy háborúban együtt kellene működni.
Ha baj van akkor az ilyen hadháziféléket, aratóféléket, szabótimeaféléket ...stb el kell hallgattatni, mert nagyon nagy kárt okoznak.

Fülöp Erik kezdeményezte.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés