BKK: Testkamerával szereljük fel a jegyellenőröket

2021. január 27. 15:56
A legnagyobb forgalmú villamosvonalakon és a földalattin kezdik el a testkamerák tesztjét. A támadások miatt.

Testkamerával felszerelve dolgoznak a jegyellenőrök ezután – jelentette be a Budapesti Közlekedési Központ. A HVG megírta: első lépésként január 19-étől több gyártó eszközeit kezdték el tesztelni jegyellenőrzés közben néhány kiemelt fővárosi vonalon. Január 28-tól pedig harminc napon át az 1-es, a 4-es és a 6-os villamoson, valamint a kisföldalattin folytatódik a tesztelés, három gyártó eszközeit próbálják ki.

A fővárosban évente 30–50 alkalommal éri támadás a jegyellenőröket – írta a BKK. Az utolsó ilyen eset éppen ezen a héten történt: január 25-én három ellenőrt bántalmaztak az 1-es villamos vonalán, mindhárman megsérültek, a történtekkel kapcsolatban a rendőrség intézkedik, írják.

A HVG azt írja, hogy a testkamerákat a MÁV már használja, a vasúttársaság arról számolt be, hogy mióta 2017-ben kísérleti jelleggel bevezették ezt, egyre több kalauz dönt úgy, hogy viseli a kamerát, és eredmények is vannak: míg 2018-ban 123-szor inzultáltak jegyvizsgálókat a vasúton, 2019-ben már csak 70-szer – írta a HVG.

(HVG)

Fotó: MTI

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Még nem alakítottat meg a közbeszerzéseket ellenőrző bizottságot? Milyen demokrata vagy te? Ilyen ügyben másra várni. A teremburáját!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés