Hajnal Miklós lehet a Hegyvidék baloldali jelöltje 2022-ben

2021. január 14. 15:20
A nemrég önkormányzati mandátumáról lemondott momentumos politikus most személyeskedő posztban támadja Fürjes Balázst. Alighanem azért, mert 2022-ben ők csaphatnak össze a parlamenti egyéni mandátumért. Az államtitkár szerint azonban „most munka van, nem kampány”.

Hajnal Miklós lehet a Hegyvidék baloldali jelöltje 2022-ben – derül ki a Telex csütörtöki írásából. A Momentum elnökségi tagja 2020 végén lemondott korábbi önkormányzati képviselői mandátumáról a XII. kerületben, így nyílt esélye arra, hogy ringbe szálljon a parlamenti székért jövőre.

Úgy éreztem, hogy az önkormányzati munkát jobban el tudja látni más helyben”

– nyilatkozta akkor a politikus az IttLakunk.hu portálnak.

A Telex által is közölt mai bejelentés fényében azonban úgy tűnik, Hajnal azért (is) hagyta ott a képviselő-testületet, hogy amennyiben sikerül legyőznie az ellenzék többi, ugyanezen pozícióra pályázó aspiránsát, végül a XII. kerület országgyűlési képviselője lehessen. Persze ehhez nem csak az előválasztáson, hanem magán a választáson is nyernie kell. 

Gulyás Gergely korábban utalt rá, hogy szerinte Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár a legalkalmasabb jelölt arra, hogy a Hegyvidék parlamenti képviselője legyen a Fidesz-KNDP színeiben.

Ez a körülmény alighanem megmagyarázza Hajnal csütörtöki bejegyzését, amelyben kifejezetten az államtitkárt támadja, hétfői ATV-s nyilatkozata okán. A momentumos politikus szerint „Fürjes csak a kormány 2019 óta tartó hadjáratát folytatja, ami érdekes módon csak a fővárost és az ellenzéki vezetésű önkormányzatokat bünteti”. Hajnal a többi között ugyanis azt írta, hogy „az iparűzési adóbevétel az önkormányzatok első számú bevétele”, aminek a kormány (a vállalkozások támogatásának céljából – a szerk.) „egy jelentős részét törölte el mindenfajta kompenzáció nélkül”. 

Hajnal bejegyzésére Fürjes Balázs is reagált. Az államtitkár leszögezte: 

most munka van, nem kampány”.

Valamint hozzátette, hogy bár a lemondott momentumos képviselő most „személyeskedik, támad”, azt, „hogy ki lesz Buda képviselője, kizárólag a budai polgárok döntik el”.

A címlapkép illusztráció. A képen Hajnal Miklós a Momentum Mozgalom Magyarország felébred című ünnepi rendezvényén a belvárosi Szabadság téren az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 61. évfordulóján, 2017. október 23-án. Fotó: MTI/Mónus Márton

 

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

,,Hajnal Miklós lehet a Hegyvidék baloldali jelöltje 2022-ben,,

A kis törtető, talpas. Majd Gyurcsány, vagy a szeplőshegyi asszonyság megmondja neki, hogy hova és hogyan helyezkedjen.

Ez aztán a nagybetűs demokratikus eljárás... egyetlen központilag kijelölt jelölt-jelölt máris futtatva van a médiában... miközben még sehol az előválasztás, sehol más jelölt-jelöltek...

Vicc.

Édik:-)
A csaj meg a fizetett alkalmazottja a momentumnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés