Lengyel tüntetők gyalázták meg II. János Pál pápa és Reagan szobrait

2020. október 27. 8:30
Az abortuszpárti, szélsőbalos aktivisták többek között festékkel öntötték le a szobrokat.

II. János Pál pápa és Ronald Reagan szobrait is meggyalázták a szélsőbaloldali tüntetők Lengyelországban – közölte az Origo internetes lap a V4NA nemzetközi hírügynökségre hivatkozva. A lap a V4NA alapján azt írta, festékkel öntötték le, szalagokkal, transzparensekkel és vállfákkal aggatták tele Szent II. János Pál pápa szobrát „erőszakos, radikális baloldali abortuszpárti aktivisták” a lengyelországi Poznanban vasárnap este. Hozzátették, hogy az elmúlt napokban több hasonló eset is történt, amikor a volt pápa emlékműveit meggyalázva provokálták a katolikus egyházat és közösséget.

A Remix hírportál információira hivatkozva közölték azt is, hogy Ronald Reagan egykori amerikai elnök varsói szobrát is meggyalázták szélsőségesek. Felidézték, hogy a lengyel alkotmánybíróság új határozatában szigorított az abortuszra vonatkozó követelményeken, ami országszerte tömeges demonstrációkat váltott ki a „szélsőbaloldali aktivisták, köztük a feministák” körében. Az Origo azt írta, lengyel sajtóbeszámolók szerint a szervezők arra készültek, hogy megzavarják a hétfő esti szentmisét a poznani székesegyházban, ahogy ezt szombaton is tették a fővárosban. A tömeg „vulgáris szlogeneket skandálva” vonult végig Poznan utcáin a templomig, ahol azonban nem tartottak misét, a székesegyház bejáratát pedig lovas rendőrök védték.

(MTI)

Kép forrása: V4NA

Összesen 67 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Visszanyal a fagyi esete. Kellett a lengyeleknek a szart kavarni Belarurszban, most lehet ők is megkapják a színes forradalmukat.

Lengyelországban kevés zsidó él.

Fiatal nők tüntetnek azért, hogy gyilkolhassanak.
A saját gyermeküket bármikor meggyilkolhassák.
Pár év és és azért fognak tüntetni, hogy a kormány adjon több pénzt a beültetésre, mert nem lehet másképp gyerekük.

Azért fogadták el mindegyik gyermeküket Isten ajándékaként ugye?

Mi köze ennek a magzatgyilkossághoz?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés