Moria és mi

2020. szeptember 13. 7:36

Bauer Tamás
Facebook
Nálunk sokadik hír a híradókban, jobb országokban az első: leégett a Moria menekülttábor Leszbosz szigetén.

„A 2800 főre épített táborban tizenkétezren laktak – eddig. Most nem »lakik« ott senki, semmiféle tető nincs a fejük fölött, a holmijaik is jórészt megsemmisültek. Az elmúlt hónapokban százegynéhány kiskorú, szülő nélkül érkezett menekültet Németország és Luxemburg átvett, néhány más ország megígérte, hogy átvesz. Most Németország Franciaországgal közösen kezdeményezi, hogy segítsenek Görögországnak, és az erre hajlandó európai országok vegyenek át menekülteket. Német városok, tartományok jelentkeznek, hogy befogadnának Leszboszról menekülteket, de a kormány szeretné elérni, hogy más országok is csatlakozzanak, és ne kizárólag Németország felelőssége legyen a dolog. Kurz osztrák kancellár viszont azt nyilatkozta a minap – még a Morián pusztító tűzvész előtt – a Neue Zürcher Zeitungnak, hogy nem helyes a menekülteket Európában szétosztani, mert ezzel csak ösztönözzük, hogy további menekülök is elinduljanak, és az embercsempészek áldozataként a Földközi-tengerbe fulladjanak. Ausztriában azért nem mindenki ért ezzel egyet.

Magyarként persze rögtön az jut az eszembe, hogy a menekültek elutasításának mégis csak Orbán Viktor volt az úttörője, ebben mindenki más, Kurztól a német AfD-ig és az olasz Salviniig őt követte. Dagadhat a keblünk a nemzeti büszkeségtől. A magyar politika pedig – ez a legszörnyűbb – mára ebben egységessé vált. Ausztriában legalább a zöldek (a kormánykoalíción belül) és a szociáldemokraták (ellenzékben) fölvetették, hogy az ország legalább a szülő nélküli kiskorú menekültek elosztásában vegyen részt. Van-e ellenzéki Magyarországon, akár zöld, akár magát szociáldemokratának tekintő, aki ilyesmit ma szóba merne hozni? Van-e, aki ne azt mondaná, hogy a kerítés marad?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 125 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nálunk sokadik hír a híradókban, jobb országokban az első: körmös Bauer fiacskája leckét akar adni emberségből és emberbaráti szeretetből.

Gondolom, ha vezető hír volna, akkor az lenne a baj, hogy Orbán
gyújtogató migránsokkal ijesztgeti a népet.

Tomika, menj, azt főzd meg a vasárnapi körömpörköltet, a mélyhűtőben
találsz még hozzávalót.

Arra jók ezek a megszólalások, hogy aki mostanában nem gondolt arra, hogy az ellenzék migráció párti, eszébe juttassák.
Bauertől azt kérdezem, hogy Budapest melyik kerületét engedné át a migránsoknak?

Szörnyű... a Patás uralja már Európát is...

(Egyébként itt a mandineren is abszolút főcím volt a hír. Máskor meg azon megy a nyekergés, hogy miért van annyi hír a migránsokról... a fene sem tud ezeknek eleget tenni.)

Újságíró iskola első óra: a hírek sorrendjére nincs és nem is lehet meghatározás. Irányelvek igen, de törvények nem.

Ez az, nyald csak a seggét az arab mocskonak, rohadék Ávós geci.

Vannak jobb országok Izráelnél?

hogy kerültek oda a gyújtogatók?

Megvolt és ezentúl meglesz az égés 3 feltétele..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés