Az izraeli légierő a Hamászra mért csapást a Gázai övezetben

2020. augusztus 10. 07:21

Korábban szemtanúk arról számoltak be, hogy álarcos palesztinok a Gázai övezetből robbanóanyaggal megrakott léggömbökkel mezőgazdasági területeket gyújtottak fel Izraelben.

2020. augusztus 10. 07:21

Az izraeli légierő vasárnap este csapást mért a Gázai övezetet irányító radikális iszlamista szervezet, a Hamász egyik célpontjára a terület északi részén, válaszul arra, hogy onnan robbanóanyaggal megrakott léggömböket irányítottak izraeli területek felé. Az izraeli hadsereg rövid közleménye szerint harci gépeik a Hamász egyik megfigyelő pontját támadták. Egyelőre nem érkeztek jelentések áldozatokról vagy az okozott kár mértékéről.

Ez megelőzően egy eddig ismeretlen, a Felszabadítás Ígérete elnevezésű csoport vállalta a felelősséget hasonló műveletek végrehajtásáért. Állításuk szerint ezzel torolják meg az izraelieknek a Jordán folyó nyugati partján a nők és palesztin foglyok elleni fellépésüket, valamint a jeruzsálemi al-Aksza mecset, az iszlám harmadik legszentebb helye elleni műveleteiket. Izrael 1967-ben foglalta el Egyiptomtól a Gázai övezetet, amelynek határait azóta is szigorúan ellenőrzi. Az utolsó nagyobb konfliktus a térséget uraló Hamásszal 2014-ben volt. Az Egyiptom közvetítésével létrejött tűzszüneti megállapodás ellenére az erőszak időnként fellángol Izrael és a Hamász között.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polnemkor
2020. augusztus 10. 10:14
Kormánypártiként elítélem a cionista latorállam terrorját. Sajnálom, hogy a kormányom támogatja azt.
Ezekiel2517
2020. augusztus 10. 08:52
"iszlám harmadik legszentebb helye" Mohamed ,a pedofil próféta egy éjszaka alatt megtett utazása a szárnyas Burák paripán vs.a Biblia,és a zsidók írott és építészeti öröksége....
Ezekiel2517
2020. augusztus 10. 08:41
"iszlám harmadik legszentebb helye" Haha,mint a gyerekek az oviban,hisztiznek az ötödik kedvenc kisautójukért... Ezen kívűl igényt tartanak mindarra,amit már egyszer bitoroltak pl. Al-Andalus stb.
Thor kalapácsa
2020. augusztus 10. 07:50
Jeruzsálemet egyszer sem említi sem a Korán sem a Szunna így nem lehet szenthely.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik