Már 85 egészségügyi dolgozó megfertőződött, hol vannak a védőfelszerelések?

2020. április 7. 12:44

Magyar Szocialista Párt
MTI-OS
Nem lehet tovább késlekedni, Magyarország nem veszíthet el több orvost.

„A kormány szinte naponta győzelmi jelentésként adja elő, hogy mennyi védőfelszerelést sikerült szereznie a koronavírus-járvány elleni védekezéshez. Kórházparancsnokok felügyelik a készleteket, az operatív törzs pedig arról számol be, hogy folyamatosan ellátják az első vonalban harcolókat. Ennek ellenére a megfertőzöttek 12,5 százaléka mégis egészségügyi dolgozó.

Ha Orbán fürkészei és portyázói olyan sikeresek, mint ahogy azt mondják, akkor hol van az a rengeteg felszerelés? Ha megfelelően el vannak látva akkor hogyan fertőződhetett meg legalább 85 egészségügyis? Csak az látszik, hogy a magánrendelők már kínálnak tesztet kemény pénzekért, a maszkok drágán ugyan, de nyomokban már fellelhetők a gyógyszertárak némelyikében, csak az állami egészségügyi intézményekben, orvosi rendelőkben nincs semmi.

Emberi életekről van szó ezért ideje lenne, hogy a kormány végre biztosítsa az orvosok, nővérek, ápolók, mentősök megfelelő védelmét. Az MSZP számára a magyar emberek élete, egészsége és biztonsága a legfontosabb. Nem elég csak köszönetet mondani az egészségügyben dolgozóknak azért az áldozatos és rendkívül veszélyes munkáért, amit mindannyiunk érdekében végeznek, hanem gondoskodni kell a biztonságukról is. Ezért követeljük már régóta, hogy biztosítson megfelelő mennyiségű és minőségű védőfelszerelést a kormány a járvány elleni küzdelem frontvonalában harcolóknak.

Nem lehet tovább késlekedni, Magyarország nem veszíthet el több orvost, ezért reméljük, hogy a kormány minél hamarabb végrehajtja ezt a javaslatunkat is.”

Összesen 101 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Milyen történet?
Mit jelent az, hogy "is"?

Hogyan néz ki a helyzet a bezzeg-országokban? USÁ-tól Olaszorszagon át Franciaországig?

Ablakot kéne mosniuk:-)
(Orbán Balázs)

Bízzál, csak bízzál, majd beledöglesz!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés