DK: Az ellenzék lejáratása a szerdai kormányülés célja

2020. március 25. 11:36
Az EP-képviselő hangsúlyozta, az ellenzék nem akarja, de ha akarná, akkor sem tudná megakadályozni sem a veszélyhelyzet kihirdetését, sem annak meghosszabbítását.

A DK ügyvezető alelnöke szerdai, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az ellenzéki pártok hétfőn „érthető” okból leszavazták, hogy az Országgyűlés sürgősen tárgyalja az „orbáni teljhatalomtörvényt”. Molnár Csaba hazugságnak nevezte, hogy az ezt követően szerdára összehívott kormányülésre azért van szükség, mert az ellenzék megakadályozta a védekezést, a veszélyhelyzet meghosszabbítását.

Az EP-képviselő hangsúlyozta, az ellenzék nem akarja, de ha akarná, akkor sem tudná megakadályozni sem a veszélyhelyzet kihirdetését, sem annak meghosszabbítását. Az alaptörvény szerint a veszélyhelyzet kihirdetése a kormány joga, a veszélyhelyzetben hozott rendeletek hatályának meghosszabbításához pedig csak feles többség kell az Országgyűlésben – tette hozzá.

Azzal, hogy a kormány egy kétharmados törvényt nyújtott be a veszélyhelyzet meghosszabbításáról, azt akarja elérni, hogy „akár az idők végezetéig teljhatalmat kaphasson az Orbán-kormány” – értékelt Molnár Csaba. Kijelentette, a szerdai kormányülésen az ellenzék lejáratása helyett azzal kellene foglalkozni, hogy nincs elég védőeszköz a kórházakban, az uniós tagállamok közül Magyarországon a legkisebb a gazdaságvédelmi csomag, és itt végzik „szinte a legkevesebb” vírustesztet egész Európában.

(MTI)

Összesen 92 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

TEJhatalma Karacsonynak van.
Utólag magyarázza a ballib a bizonyítványt. Ezt a bizonyítványt bizony saját magukról állították ki.
Válság esetén buktak meg nemzeti minimumból.

A veszélyhelyzet feloldására - VÉGSŐ ESETBEN - "az Alkotmánybíróság "... a mulasztást elkövető szervet - határidő megjelölésével - felhívja feladatának teljesítésére."
Azaz: a veszélyhelyzet feloldására.
Tehát: nem igaz, HAZUGSÁG, hogy egy időpont nélküli felhatalmazás a kormánynak időben korlátlan mozgásteret biztosítana.
A DK, MINT MINDIG, MOST IS A GYURCSÁNY-FILOZÓFIÁT KÖVETVE: HAZUDIK, USZÍT.
Ebben a teljes bal-lib ellenzék MSZP, Momentum, Párbeszéd, Jobbik, magyarul: a 40 IQ-s söpredék a nézőtérről tapsol neki.

Múlt héten úgy tűnt, meglesz a megállapodás a parlamenti pártok között.
Csabika annak tegyen szemrehányást, aki miatt megváltoztatták a véleményüket.
Az ellenzék ügyes öncsőbehúzó. Igaz, aztán másra akarja fogni.

TEJbe esett DaKosok!

Ti magatokat járatjátok le a puszta létezésetekkel! Balfékek!

Nem is tudjátok, hogy ilyenkor mennyire eláruljátok magatokat. Jellemző!

Ha annak idején az öszödi beszéd elhangzásakor csak néhány jobb érzésű MSZP-s föláll és elhagyja a termet, vagy a bizalmatlansági indítványt Gyurcsány ellen képesek lettek volna, lett volna bennük elég intelligencia, erkölcsi érzék, h. megszavazzák, nem valószínű a Fideszes kétharmad sorozat.

A jég még mindig nagyon csúszik. Ez a döntés szintén nem jött be. A puszta kemény maggal NEM lehet választást nyerni. A fékevesztett gyűlölet, irigység nem jó tanácsadó, különösen válság idején.

Minden "demokratikus aggály" a lovasrendőrökkel kardlapoztatók szájából tökéletesen és teljesen hiteltelen, viszont az világossá vált, h. az Orbán kormány és vele az ország vereségére játszanak.

Keserű lesz az ébredés.

Jobban utálják Magyarországot, mint OV-t. Ha nem így lenne, megszavazták volna.

Az EP képviselő mellébeszél és hazudik.
Továbbá nincs tisztában a jogszabályi rendelkezésekkel, nem ismeri a Házszabály rendelkezéseit.
Amihez négyötöd kel és nem szavazták meg, nem fogadták el az a következő:

Házszabály 46. A határozati házszabályi rendelkezésektől való eltérés
65. paragrafus (1) Kivételesen, a Házbizottság javaslatára az Országgyűlés a jelen lévő képviselők legalább négyötödének szavazatával, vita nélkül úgy határozhat, hogy valamely ügy tárgyalása, illetve döntéshozatala során a határozati házszabályi rendelkezésektől eltér.

Mivel az ellenzék nem szavazta meg a házszabályi rendelkezésektől való eltérést, marad a sürgős tárgyalás.
Házszabály 44. Sürgős tárgyalás
60. paragrafus (1) Az előterjesztő írásban kezdeményezheti a tárgysorozatban lévő törvényjavaslatának sürgős tárgyalását (a továbbiakban: sürgősségi javaslat). Az indokolással ellátott sürgősségi javaslatot legkésőbb az ülés megnyitása előtt egy órával lehet benyújtani.
(6) Sürgős tárgyalás úgy rendelhető el, hogy az elrendelés és a törvényjavaslat zárószavazása között legalább hat napnak el kell telnie.
(7) Az Országgyűlés a sürgős tárgyalás elrendeléséről - az előterjesztő által megjelölt tartalommal - vita nélkül dönt. A sürgősség elrendeléséhez a jelen levő képviselők kétharmadának szavazata szükséges.

A képviselőktől alapvető eljárás lenne, hogy ismerjék a Házszabályt, a törvényi rendelkezéseket és a szavazók többségének a véleményét és ez alapján döntsenek.

Szégyellheti magát az ellenzék többsége, mert a felsoroltakat nem ismeri és mellőzi.
Az ilyen képviselőknek nem szájalni kellene, hanem visszaadni a mandátumukat, mert alkalmatlanok a polgárok képviseletére. Főleg, ha azt is figyelembe veszem: vannak köztük bizottsági elnökök, államtitkárok, miniszterek, miniszterelnök.

Hiába diszlájkoltok, mert amit írtam azok tények, megcáfolhatatlanok. A diszlájkal csak a butaságotokat bizonyítjátok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés