Határozott véleményem, hogy a parlamenti jelenlétnek VAN értelme

2020. február 23. 13:53

Bencsik János
Facebook
Azok az ellenzéki pártok, akik azt hiszik, a harsány Orbán-ellenesség önmagában elég a kormányváltáshoz, tévúton járnak.

„No, nem azért, mert a törvények elfogádására az ellenzéki képviselőknek érdemi befolyása lenne, hanem mert csak így lehet alternatívát kínálni, és kormányzóképességet mutatni a választóknak. Azok az ellenzéki pártok, akik azt hiszik, a harsány Orbán-ellenesség önmagában elég a kormányváltáshoz, tévúton járnak. A Fidesz-szavazók többsége ugyanis jobb híján szavaz Orbánékra, mert máshol nem lát erőt, cselekvési tervet, víziót.

Vona Gábor ötletét egy ellenzéki »árnyékparlament« megalakításáról nem tartom sem kiforrottnak, sem kivitelezhetőnek. Miben lennne ez más, mint a jelenlegi törvényhozás, ahol mindenki elmondhatja véleményét, bemutathatja programját? Kik és milyen képviseleti aránnyal vennének benne részt? A parlamenten kívüli Momentum Mozgalom például delegálhatna küldöttet? Ha igen, annyit, mint a vele jelenleg hasonló súlycsoportban lévő, de 2018-ban még az ellenzéket vezető Jobbik Magyarországért Mozgalom? Egy független Hadházy Ákos hány DK-st ér?

Az ellenzék feladata megismerhető és átélhető jövőképet felmutatni az Orbán Viktor utáni Magyarországnak. Minden más pótcselekvés.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

mandin nagyon komoly technikai problémák vannak. is.

Ferit kedves bojlertestű neje szúrta hátba. Klein Piroska elunta a 10 éves tökölést. Jákob 22 kést érez a hátában.

Bencsik józan hangon szól, s bár lehet vitatkozni vele, de sokkal szalonképesebb mint a csak handabandázó, s ezért a kormánnyal szemben nem valós alternatívát jelentó ellenzék.

"Határozott véleményem, hogy a parlamenti jelenlétnek VAN értelme"

Pl. zseton jár érte. De ha vkinek van más stabil bevétele, az játszhat alternatívat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés