Felülírhatja az alkotmány a strasbourgi ítéleteket

2020. január 17. 7:08
Az Emberi Jogok Európai Bírósága és a Soros-hálózat nyomásgyakorlása az európai büntetőjog fokozatos felpuhulásához vezet. Ifj. Lomnici Zoltán úgy véli: a nemzeti alkotmányok nyújthatnak több-kevesebb védelmet a beavatkozási kísérlet ellen.

A Magyar Nemzet arról ír: az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) ítéleteinek, „valamint a bűnözőket segítő Soros-hálózat és a liberális jogvédők lobbizásának következtében folyamatosan puhul az európai büntetőjog. Nyomásgyakorlásuk oda vezetett, hogy a hetvenhét embert meggyilkoló Anders Breivik – akit eleve csak 21 év szabadságvesztésre ítéltek tettéért – pert nyerhetett a norvég állam ellen arra hivatkozva, hogy szerinte embertelenül és megalázó módon bánnak vele, amit egyebek mellett azzal igyekezett alátámasztani, hogy elmondása szerint a börtönben hidegen szolgálták fel neki a reggeli kávét” – írja a Magyar Nemzet.

„Liberális jogászkörökben sokszor hajlamosak megfeledkezni arról a fontos tényről, hogy az EJEB 2014-es döntése, amely szerint a tényleges életfogytiglan alkalmazása ellentétes az Emberi jogok európai egyezményével (EJEE), alapvetően nem az életfogytig tartó szabadságvesztést mondta ki jogsértőnek, hanem azt kifogásolta, hogy nincs kötelezően előírt felülvizsgálati idő a törvényben” – jelentette ki ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász a Magyar Nemzetnek. Hozzátette: két évvel később, 2016-ban a módosított szabályozást is embertelennek mondta ki Strasbourg, ami valóban jól mutatja, hogy az európai büntetőjogi gyakorlat tartósan halad a felpuhulás útján.

Azonbana nemzeti alkotmány olykor védelmet jelenthet a büntetőjog átalakítását célzó befolyásolási kísérletekkel szemben – Az orosz alkotmánybíróság például 2017 januárjában úgy döntött, hogy Strasbourg 2014-es határozata a Jukosz-ügyben odaítélt 1,87 milliárd eurós kártérítésről alkotmányellenes, ezért nem hajtható végre.

Címlapkép: Magyar Nemzet, Kurucz Árpád

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha jól tudom, akkor a német Alkotmánybíróság felülbírálhat bármilyen uniós jogszabályt., azaz elsődleges és döntő a belső jogrendszer.

Mosolyogtató olvasni, hogy a mindig idegen, külső csöcsön- Moszkva, Brüsszel - lógó, azokhoz igazodó elvtársak mentalitása változatlan.

Még jó, hogy van olyan ország, amely kiáll az érdekiért, lásd Izraelt, amely joggal átlép ENSZ határozat felett is, ott Izrael az első.

A Gonosszal szemben a saját eszközeit kell használni, a fair play itt nem győzhet.
Minden lépésére meg kell találni az ellenlépést, de ugyanennyire fontos, hogy időnként meglepjük, valamint az egész ténykedésünk mögött egy koherens, szilárd elvi-erkölcsi alap álljon.
És Istent nem szabad elhagyni, soha, egyetlen pillanatra sem.
Ez a legfőbb fegyver, de ennek forgatásához magas tudásszint szükséges.

Milliónként egy év- ez a legtöbb...

Szegény, neked nagyon megártott ez szürke, ködös idő. Igyál valamit! Vagy ne.

A lieblingjeid, a Soros-lotyók és Soros-stricik napi rendszerességgel "írnak át" mindenfajta alkotmányt azzal, hogy fikciókra alapozott eljárásokkal keltenek rossz hírt és gyűlöletet egész népek ellen, parlament szintjén, jelesül lengyel, magyar.
Az aljasság ellen nem lehet fair play-vel nyerni.
De ezt te tudod, azért javaslod, hogy, de, lehet, sőt csak így szabad.
Hogy a György bácsi nyerjen.
Nem fog.

Ez azért jogos, mert csak így garantálható a szuverenitás, a demokratikus választás, a népakarat megnyilatkozásának eredménye.

Bizony, és van sármja, ez a titka...

Ízlések és pofonok... erre nincs törvény, vagy mégis?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés