Kitör az „M-háború” az ellenzéki térfélen?

2020. január 14. 9:56
A Magyar Hang információ szerint a Momentum immár a Márki-Zay-féle mozgalomtól is eltávolodna: egy, a párt etikai és felügyelőbizottsága által kezdeményezett döntés értelmében ezentúl nem lehetnek tagok az MMM-ben a momentumosok.

Mint a hetilap megtudta, a párt testülete egy párttagtól érkező beadvány alapján vizsgálta meg azt a kérést, miszerint MoMo-s milyen szerepet vállalhat a Mindenki Magyarországa Mozgalomban. Információik szerint a döntés indoklásában kitértek arra, hogy bár a jogszabályok pontosan meghatározzák a politikai párt fogalmát, ám azt nem, hogy mi tekinthető politikai szervezetnek.

Ezért a beadvány nyomán először rögzítették a politikai szervezet fogalmi alapjait, majd megállapították, hogy alapszabályuk értelmében ez esetben – azaz a Momentum és az MMM viszonyában – összeférhetetlenség áll fenn. Kitértek arra is a Magyar Hang információi alapján, hogy az MMM és a Momentum között csak informális és nem formális, azaz aláírt megállapodás van az együttműködésről.

Ezek alapján elképzelhető, hogy a jövőben momentumosként nem vehetnek részt az MMM munkájában, ami – tekintve az MMM eddigi nyitottságát és főleg azt, hogy mennyire támaszkodott más pártok támogatóira közszereplései, rendezvényei során Márki-Zay és csapata – nagyban befolyásolhatja annak a célnak a megvalósulását, hogy egy ellenzéki ernyőszervezet legyen csak a Mindenki Magyarországa Mozgalom.

Ezt a gondolatmenetet alátámasztani látszik az a Facebook-poszt, amit Márki-Zay hétfő késő délután tett ki, és amiben azt írja: az őket segítő momentumosok nem látják összeférhetetlennek a két szervezetben végzett munkájukat. Leszögezi: erről a kérdésről is szeretne beszélni Fekete-Győr Andrással és a Momentum vezetőivel februári találkozójukon. Ehhez azt a fotót csatolta, amin – még az őszi kampány alatt – a Momentum kisteherautója előtt fog kezet Fekete-Győr Andrással.

(Mandiner)

 

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

De még te se örülj ellenzéki seggnyaló brabant 89.

Arra próbáltam rávilágítani, hogy ha nálatok a politikai szimpátia seggnyalásként értelmezhető, akkor ez a kifejezés nyilván rátok is érvényes.

Most omladozik az összefogásként felállított cirkuszi gúla, és ezt most el kell jelentékteleníteni. Megjelennek a továbbra is fennálló, csak eddig szőnyeg alá söpört saját érdekek, hiszen egy párt önálló arculat nélkül nem sokat ér. Ezt már a választás előtt is tudni lehetett, hiszen ebbe bukott bele Merkel kísérlete a négy párti koalícióval, ezért nem volt hét hónapig holland kormány, ezért lehet egy pillanat alatt romba dönteni a sokszínűen demokratikus finn koalíciót azzal, hogy elég egy pártot kipöckölni belőle.

Azon pedig jót mosolygok, amikor Fekete Győr 2022 tekintetében már most feleslegesnek ítéli a DK-n és a Momentumon kívül az összes többi ellenzéki pártot. De hát az Orbán fóbiával átitatott közönség és pártjaik ezt nem hajlandóak előre látni.

Az összefogás hirdetése mellett sokkal fontosabb az, mit csinálnának győzelem esetén. Az pedig a már említett külföldi példákat nézve elég zavarosnak tűnik. Ennek mennének elébe a Momentumosok, kérdés, mekkora sikerrel. Mert az általa megszüntetni vágyott pártoknak egyelőre sok szavazójuk van, akiknél nem feltétlen ül a DáKó párt és Fegyőr pártja az alternatíva.

Nem értem, mire jó ez az MMM, a pártok minek egyezkednek velük. Nincs túl sok értelmes méretű párt az ellenzéki oldalon. Ha meg akarnak egyezni, akkor meg tudnak egyezni egymással, nem kell ehhez egy külön mozgalom. Szerintem a Márkizaj is igazából pártot akar magának építeni. Gondolom a Momentum is inkább konkurenciát lát már a Márkizajban.

Akinek van esze, az nem áll meg ott, hogy fogjunk össze és váltsuk le Orbánt, mert az fontosabb kérdés, hogy mi következik után. A könnyen szétzilálható, összetákolt kormányzás csak ront az ország helyzetén.

Tudod, te állítólagos keresztény, a sértéshez ember kell, aki komolyan lehet venni. De akik érvek híján sértegetnek, azon csak röhögök, és visszakérdezek. Aztán láss csodát, nem jön értelmes válasz, csak a szokásos terelés.

Igazam van. A személyeskedésre visszakérdeztem, hogy ez a személyeskedés ugyanolyan alapon a másik oldal felé elfogadható-e? És te meggyőztél, hogy elfogadható.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés