Felülvizsgált jóslatok

2019. november 21. 07:14

Az eurózóna gazdasága gyengélkedik, ezen belül Németország 0,1 százalékos visszaesésével technikai recesszióba került.

2019. november 21. 07:14
Putsay Gábor
Magyar Hírlap

„Valamilyen szinten így volt ez korábban is, de immár fordult a kocka, egy ideje a magyar gazdaság elképesztő növekedése a slágertéma, s nem az, hogy még mindig a szegényházban vagyunk. A Moody’s és a Morgan Stanley azt közölte, hogy a magyar hazai össztermék (GDP) növekedési üteme lassul ugyan jövőre és 2021-ben, de még mindig kitart, és robusztusnak számít.

Ugyanis a magyar gazdaság a harmadik negyedévben is rekordokat döntött ötszázalékos növekedésével, ezt egyik európai uniós ország sem tudta produkálni, egyedül két közép-európai állam, a lengyelek és a románok értek a közelünkbe, a leggazdagabb államok pedig a sereghajtók közé kerültek. A hitelminősítők ugyanakkor hangsúlyozzák, ha lassul a növekedési ütem, az leginkább a gyenge külső kereslettel és a lanyha világgazdasági konjunktúrával (lesz) magyarázható.

Az eurózóna gazdasága ugyanis gyengélkedik, ezen belül Németország 0,1 százalékos visszaesésével technikai recesszióba került. Mérget ugyanakkor nem lehet arra venni, hogy valóban három százalék körülire esik vissza nálunk a növekedési ütem. A helyzet ugyanis rendeződhet a világgazdaságban, elég csak arra gondolni, hogy enyhülés következett be az amerikai–kínai kereskedelmi konfliktusban, és Donald Trump elnök láthatóan mégsem ragaszkodik ahhoz, hogy újabb büntetővámokat vessen ki európai, leginkább autóipari termékekre. Halkan megjegyzem, utóbbinak legfeljebb marketingértéke lenne, az európai autóexportot alapvetően nem befolyásolná, hiszen tőlünk a kevésbé árérzékeny prémiumjárművek kerülnek az amerikai kontinensre.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
stifwacar
2019. november 23. 22:13
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Párhuzamos különvélemény
2019. november 21. 11:26
"ha most a következő választást arrafelé akarjátok tematizálni, hogy összeugrasztjátok a magyarokat" Kisebb-nagyobb lendülettel ezt sajnos minden választás előtt megkísérlik, de ez könnyen megy a 23-millió-románozó elvtársaknak. Amióta pedig erőteljesebb a kárpát-medencei magyarság-politikája a mai kormánynak, mindez csak jobban ingerli őket, nagyobb támadási lehetőséget látnak az egészben. Ezt okozza az idegenszívűségük... :( Egy magyar ember olyanokat le sem tudna írni..., de mi ilyen erősek vagyunk, hogy még ezeket is el bírjuk cipelni magunkkal! :)
Menhetten
2019. november 21. 07:49
Újabb válság közelít! Orbán Viktor miniszterelnök Csehországból, a Bársonyos forradalom 30. évfordulóján tartott megemlékezésen figyelmeztetett, hogy romlik Európában a gazdasági helyzet. Elég régen tudjuk már, mondták szakemberek már talán egy évvel ezelőtt is, és azt is, hogy fel kell rá készülni! Az újabb válságra igényes kormány úgy készülne fel, hogy – befejezi azonnal a felesleges költekezést, – nem emeli a hatalom létszámát és jövedelmét a duplájára, – nem engedi meg a jegybanknak, hogy a tetemes nyereséget a költségvetés helyett áttolja hat szinte magán jegybanki alapítványba, – nem engedi, hogy a társasági adó jelentős része az államkassza helyett a TAO-kasszába kerüljön, ahol ELLENŐRIZETLENÜL szétfolyik óriási méretű stadionok, fociakadémiák építésére, – nem szórja szét a magyar adóforintokat a nagy világba, és immár nemcsak a határon túlra, hanem Ázsiába és Afrikába is, – nem fizet magyar nyugdíjat csak annak, aki itt dolgozott, itt fizetett adót és járulékot! – annak ad csak választójogot, aki szavazatának következményeit is viseli! – Az adóforintokat, uniós és egyéb pénzeket vigyázva költi, a fenti tételekből tartalékot képez a szűkösebb időkre! – A hazai dolgainkra is odafigyel, nemcsak például a nyolc türk országra, vagy a Balkánra, – Az egészségügyre, az oktatásra, a szociális ágazatra jobban odafigyel, és többet kell tenni az ELTARTOTTAK érdekében, mert akik kalandvágyból még itthon vannak, azok is EMBEREK! – A stadionok és fociakadémiák fenntartási költségeit, súlyos veszteségeit pedig termelje ki az, aki ennyire fontosnak tartotta azt, hogy betonteknő legyen az ország! A választók nem arra adtak KÉTHARMADOS felhatalmazást, hogy uralkodjanak, hanem arra, hogy kormányozzanak! Ne a saját javaikat szolgálják, hanem az országét! A jövedelemhez alig jutókra, és az elesettekre is oda kell figyelni, nem csak az oligarchákra! 30 ezermilliárdos államadósság mellett ez az iszonyatos pénzszórás bizony előbb-utóbb katasztrófához vezet! A 30 milliárdból 10 ezermilliárd 2010 óta keletkezett És lehet elmúlt nyolc évezni! Legutóbbi információ szerint a határon túli pártok 130 milliárd forint támogatást kaptak az adónkból! Ez az iszonyatos mennyiségű pénz itthonról bizony már nagyon fog hiányozni. A határon túliakra ottani stadionépítésekkel, ilyen és ehhez hasonló pénzkiáramlással ráharagítani az itthon élőket súlyos hiba! Bár az Oszd meg és uralkodj-elvnek tökéletesen megfelel.
pollip
2019. november 21. 07:42
Csak ne legyen euronk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik