Támogatja az MSZP a „szabad városok szövetségét”

2019. november 16. 16:54
„A demokratikus ellenállás az utcákra és a szabad városokra helyeződik át” Kunhalmi Ágnes szerint.

Az MSZP támogatja Karácsony Gergely főpolgármester kezdeményezését a szabad városok szövetségének megteremtésére, és minden eszközével hozzájárul az ellenzéki együttműködéshez - mondta az MSZP választmányi elnöke a párt szombati sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Kunhalmi Ágnes kijelentette, hogy fokozódó "harcra és csatára" számítanak 2022-ig, továbbá arra készülnek, hogy "a demokratikus ellenállás az utcákra és a szabad városokra helyeződik át". Az MSZP-nek - fogalmazott - fel kell készítenie a csapatait, és az együttműködés motorjaként segítenie kell a Fidesz leváltását, hiszen erre 2022-ben az ellenzéknek minden esélye meglesz.     Kunhalmi Ágnes bejelentette, hogy az MSZP-frakcióból november 1-jei hatállyal távozott Tóbiás József helyét Szakács László foglalhatja el az országos választmány döntése alapján.     Az új képviselő főképp a devizahitelek és a Quaestor-ügy károsultjainak érdekében dolgozik - tette hozzá.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke azt mondta, a devizahitelek, a "Fidesz pénzügyi machinációinak" károsultjai képviselik a leghangosabban a kormánypárt "torz társadalomfilozófiája" miatt kirekesztett rétegeket. A Fidesz a jó helyzetben élőknek kedvez, és azoktól vesz el, akiket segíteni kellene - tette hozzá. Szólt arról, hogy a karácsony közeledtével ruhagyűjtési és ételosztási programokat szerveznek 11 millió forintos keretösszeggel, a szolidaritási alap keretéből. Az MSZP-frakció tagjai ide fizetik be azt az összeget, amennyivel a képviselői fizetésük nőtt - jelezte. A párt az ellenzéki szövetségesek közreműködésére is számít a jótékonysági kezdeményezésben.  

Kérdésre válaszolva Tóth Bertalan az ellenzéki együttműködés természetes részének nevezte a vitákat, azt mondta, hogy egy demokratikus közösséghez ez is hozzátartozik. A pártelnök elítélte, hogy az államfői fizetés számítását elválasztották a köztisztviselői alapilletménytől, és ezzel a köztársasági elnök úgy kap magasabb fizetést, hogy közben a köztisztviselőknek nem jár béremelés. Az alacsony keresetek miatt vészhelyzet alakulhat ki az oktatásban és az egészségügyben is, ráadásul a közigazgatást is egyre jobban fenyegeti a munkaerőhiány - mondta.

(MTI)

Összesen 97 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szóval: osztogatni akartok megint, a hitelből kialakított rövidtávú ál-jólét ötlete, valójában az eladósodás ideológiája, megint visszatér a balos gondolkodásban. " A szabad városok" ideológiája maszlag, ma Magyarországon minden közösség szabad. Az igazi cél a hergelés, az azonnali osztogatás szemfényvesztő ígéretével. Megnyugtató, hogy ez az ideológia most sem hozott szavazat-növelést az ellenzéknek. Ezzel a hülye hazudozással ennyi embert lehet megszólítani, többet nem.

Minek van még MSZP?

Jaaaj....a napokban voltam ott. Szörnyű látni azt a sok leigázott embert, akik láncra verve vonszolják magukat abban a gyönyörű városban Azzal kínozzák az embereket, hogy mindenhol hatalmas építkezéseket látni, új villamosokat, új villamosvonallal, új trolibuszokat, gyönyörűen felújított belvárost, Nagyerdőt tökéletesen rendebe tartva új bevásárlóközpontokat. Egyre több városba induló repülőjáratokat.
Minden rendben lenne, csak végre már fel kellene szabadítani azt a szegény elnyomott várost!!!

Elfelejtettem a végére: barmok!

Az ország rákfenéi.

Most olvasom:

Hollandiában:
"Az ünnepséget kísérő megmozdulásokon őrizetbe vették az Európai Hazafiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen (Pegida) nevű szélsőjobboldali szervezet hollandiai ágának több tagját, köztük a vezetőjét, Edwin Wagensveldet is. Az ANP holland hírügynökség szerint elhagyták a tüntetésre számukra kijelölt helyszínt. "

Az Erdogan elleni tüntetés során is nem a bejelentett útvonalon vonultak a ballibek, ezzel fennakadást okozva a közlekedésben. Ha ezért itthon letartóztatnának valakit, lenne ám sivalkodás!

Agnes, nem akar berletet hamisitani inkabb?
Gyurcsany nem akar ujabb szakdolgozatot hamisitani maganak?
Ezek a soha nem is volt nekik szavatossaguk tipusu fals emberek fenyegetoznek itt a csapataikkal?
Hat szinte hihetetlen.
Vajon a "csapataik" is ugyanilyen hamisitok, hamiskartyasok lesznek, mint Agiek, Gyurcsanyek es a tobbiek?
Hat a kommunistaknal aljasabb emberek tenyleg nincsenek - legyenek ok vorosek vagy barnak.

Az MSZP mindig tamogatta a szabad demokratak, ize, szabad varosok szovetseget.
Mi ebben az uj?
Ha csak az nem, hogy azokban a "szabad varosokban" boven vannak jobboldali szavazok is. Oket kifustolik, lelovik, IFA platora dobjak, vagy milyen melyen demokratikus jovot szannak nekik?
Szebb Gyurcsanyokat!

Igazad van, feladat mindig marad, a fiatalok egészséges-polgári szocializációján sok múlik.

Minden város szabadon választott önkormányzatot.
Előfordul, hogy a szabadsággal nem tudtak mit kezdeni, ezek a "kunhalmiféle" szabad városok.
Szabadon assziztálnak Gyurcsány hatalmi terveinek.

Április 4-ről szóljon az ének,
Felszabadulva zengje a nép.
Érctorkok harsogva zúgják a szélnek
Felszabadítónk hősi nevét!

A 61 milliós áldozatot követelő szovjet kommunizmus vezetőjének nevét Sztálin elvtársét.

„Az új képviselő főképp a devizahitelek és a Quaestor-ügy károsultjainak érdekében dolgozik”

Nem most kellene a devizahitelesekért dolgozni, hanem akkor kellett volna, amikor ennek ideje volt.

2006 évi választás előtt hamis adatokat adtak le a konvergencia programban. Ezt az EU a vizsgálat során észrevette és szeptemberig adott lehetőséget a korrekcióra. Azonban az EU és a Gyurcsány kormány sem hozta nyilvánosságra, csak a választás után. Ebből egyértelműen következik a csalás ténye.

2006-ban egyértelművé vált, hogy belátható időn belül nem tudjuk bevezetni az eurót. Ekkor azonnal be kellett volna szűntetni a devizaalapú hitelezést. Nem tették meg, mert akkor azonnal zuhanásba ment volna a GDP és már 2006-ban 80 %-os lett volna az adósság a GDP százalékában és drasztikusan csökkent volna a forint árfolyama.

2008 októberében az IMF-hez fordult a Gyurcsány rezsim, mert már felárral sem finanszírozta a pénzpiac Magyarországot. Ebben a szándéknyilatkozatban a lakossági devizaadósok hiteleinek a rendezése, a forintosítás. Ezt sem hajtották végre.

Mindezek figyelembevételével a Gyurcsány Ferencnek és a pénzügyminiszternek börtönbe lenne a helye, az MSZP/SZDSZ vezetőinek is.

A Quaestor-ügy is elsődlegesen a Gyurcsány-Bajnai rezsim hozadéka, mivel az ellenőrzés megszervezése, működése hiányos volt, amely 2010 évben a kormányváltás után derült ki.

A témához kapcsolódó írás https://www.magyaridok.hu/vele..

Úgy látszik nem volt elég, hogy 2002-2009 között az országot a gödörbe juttatták, most ismét ezen munkálkodnak.
Csak ismételni tudom; BÖRTÖNBE LENNE A HELYÜK.
Sajnos a liberális demokrácia, az uniós jogállamiság elve ezt nem teszi lehetővé.

"Támogatja az MSZP a „szabad városok szövetségét”

Én meg azt támogatom, hogy az MSZP, DK vezetőit és a Gyurcsány-Banai rezsim kormányának tagjait a bíróság vonja felelősségre. Az EU pedig deklarálja, hogy a Gyurcsány Ferenc által vezetett kormány működése nem felelt meg az unió értékeinek, a jogállamiságnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés