A DK igazán tűrhetné jobban a kritikát

2019. november 15. 8:05

Szűcs Zoltán Gábor
Mérce
Őszintén meg kell mondanom, hogy a DK-t egy istencsapásának tartom már régóta.

„Miután az a megtiszteltetés ért, hogy a DK revolvermédiája, a Nyugati Fény nevű izé Tamás Gáspár Miklós és Konok Péter mellett említett mint »az erre mindig kapható megmondó-ember kaszt« egyik tagját, akiknek az a bűnük, hogy kifejezték nemtetszésüket amiatt, hogy a DK október 24-én az Európai Parlamentben elhasaltatott egy határozati javaslatot, amely arra szólította volna fel a tagállamokat, hogy gondoskodjanak a Földközi-tengeren hánykolódó menekültek és egyéb migránsok kimentéséről, arra gondoltam, hogy meghálálom a megelőlegezett bizalmukat és megmondom a véleményem arról, ahogy a DK ezt az ügyet kezelte.

Őszintén meg kell mondanom, hogy a DK-t egy istencsapásának tartom már régóta, az Orbán-rezsim okozta nyomorúságunkon sokat rontó, alapvetően elhibázott politikai vállalkozásnak, amelynek érdemeit elsősorban nem a tavaly ősz óta zajló, a rezsim önbizalmát lassanként erodálni kezdő politikai folyamatokon kell lemérni, ezek ugyanis elsősorban a pártok által túl sokáig magukra hagyott választók öntudatra ébredésének köszönhetők, hanem az ellenzéki politika 2018 áprilisi totális összeomlásig tartó sok-sok éves vergődésén, s nem utolsósorban azon a szerepen, amelyet a pártalapító Gyurcsány Ferenc a 2010 előtti kétblokk-rendszer belülről lebontásában játszott.

Magyarán: ha 2019 őszének relatív ellenzéki sikereit az antiorbánista ellenzékiség áttörésével magyarázhatjuk is, nem szabad egy pillanatig sem elfelejtenünk, hogy ennek az újfajta ellenzékiségnek a kialakulása nem kis részben azért váratott magára ennyit, mert az ellenzék egyik meghatározó szereplője volt a DK. Ez a véleményem nem most alakult ki, nem is valami zsigeri ellenszenv terméke, hanem sok év alatt a magyar politika szorgos megfigyelőjeként, liberális meggyőződésű baloldali választópolgárként szerzett keserű tapasztalataim összegződése.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gyurcsány nyilvánvalóan a NER része. A mit a FIDESZ hibázásának látsz, az a FIDESZ tudatos politikája. Ők akarják a Fletót az ellenzéki oldalon.

"istencsapása" - de természetesen minden erejükkel azon dolgoznak, hogy nyerjen a DK(-MSZP-únJobbik-Momentum-LMP-stb.)

Lapozzunk.

Kicsit nehéz elképzelni az alternatív magyar történelmet akkor, ha Fletó mondjuk 2010-ben abbahagyja a politizálást. Mostanra csak kialakult volna valami. Ha meg 2006-ban hagyja bba, nem is lett volna FIDESZ 2/3. Ritka kártékony egy szemétláda, de minden levegővétele a FIDESZ-t szolgálja.

Belőle le se lesz már alpolgármester.

Hát ez aztán nagyszerű felismerés a liberális meggyőződésű baloldali választópolgár úrtól.

Feri ettől függetlenül nem hülye. Tisztában van vele, hogy a liberális szavazók körében vesztésre áll a Momentummal szemben, mert ők sokkal kedvesebbek az SZDSZ népének. Ezért, ha első akar maradni a ballib oldalon, kénytelen olyan vidéki szavazók felé gesztusokat tenni, akik kívül esnek a Momentum hatósugarán.

Atz egész cikket végigolvasva csak az marad meg, hogy egy ilyen ember mint a cikk írója, jobban tenné ha más foglalkozás után nézne.
Sületlen szamárságok hosszan kifejtve.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés