Bepereli Kövér Lászlót az Azonnali.hu

2019. november 12. 8:20
A lap szerint a demokratikus közvélemény kialakulásához szükséges szabad tájékoztatás feltételeit korlátozta a házelnök.

Az Azonnali.hu nevű portál beperelte Kövér Lászlót és az Országgyűlési Hivatalt, mert szerintük a házelnök súlyosan korlátozta a demokratikus közvélemény kialakulásához szükséges szabad tájékoztatás feltételeit, amikor szigorította az újságírókra vonatkozó szabályokat a parlamentben – írja a Euronews.

„Kövér László sem rendelkezhet akármiről, őt is köti az országgyűlési törvény: amely többek között kimondja, hogy a házelnöki rendelkezések sem zárhatják ki sem az Országgyűlés ülésének nyilvánosságát, sem a demokratikus közvélemény kialakulásához szükséges szabad tájékoztatás feltételeit. Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok pontosan ezt teszik, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövér Lászlót is” – írja az Azonnali.hu.

Az új szabályok értelmében az őszi ülésszaktól kezdve az újságírók csak az arra kijelölt helyen szólíthatják meg az országgyűlési képviselőket. Külön engedélyt a parlament sajtóirodájánál lehet kérni, de a lap dolgozói ezt nem kapták meg.

Az Ungár Péter és Gerényi Gábor tulajdonában lévő lapot Schiffer András fogja képviselni a perben.

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az újságírókat az Országgyűlésből ki kellene tiltani. A parlamenti ülést így is élőben közvetítik, és rendszeres sajtótájékoztatókat tarthatnának, de az, hogy ezek szaros hazug tetű firkászok ott faszkodjanak mindenkivel, az manapság már nem tartható állapot.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés