Munkáspárti elnököt választott a brit alsóház

2019. november 04. 21:56

Sir Lindsay Hoyle eddig az alsóház alelnökeként szolgált.

2019. november 04. 21:56

Sir Lindsay Hoyle, a legnagyobb brit ellenzéki erő, a Munkáspárt eddigi képviselője a brit parlamenti alsóházának új elnöke. Sir Lindsay-t, aki eddig az alsóház alelnöke volt, órákig tartó szavazási procedúrával választották meg az előző elnök, John Bercow utódjaként. Bercow, aki 2009 júniusa óta töltötte be ezt a tisztséget, október 31-én távozott az alsóház éléről.

A hétfői utódválasztáson heten indultak, de végig Sir Lindsay Hoyle tűnt a favoritnak, mivel mindegyik szavazási fordulóban ő kapta a legtöbb voksot. Az utolsó fordulóban Hoyle 325, az előző fordulók után versenyben maradt utolsó vetélytársa, Chris Bryant 213 szavazatot gyűjtött.

A nyitóképen: Sir Lindsay Hoyle (Sir Lindsay Hoyle/Twitter)

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
schulraugue
2019. november 08. 11:08
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
DrPepper
2019. november 05. 04:30
Azt, hogy "Order! Order" olyan sokféleképpen és mély átéléssel senki nem fogja mondani mint Bercow. Pótolhatatlan veszteség. Én úgy képzelem a szavazást, hogy a jelölteknek több körben egy sort kellett "orderezniük" és aki legjobban csinálta, végül azt választották meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik