Kész a kormányzásra az olasz jobboldal

2019. október 21. 7:17

Kottász Zoltán
Magyar Nemzet
Ez volt a legfőbb üzenete annak a római nagygyűlésnek, amelyen kétszázezer lelkes ember ünnepelte a jobboldal új vezetőjét.

„Kész a kormányzásra az olasz jobboldal – ez volt a legfőbb üzenete annak a római nagygyűlésnek, amelyen kétszázezer lelkes ember ünnepelte a jobboldal új vezetőjét, akit még Silvio Berlusconi is politikai örökösének ismert el. Matteo Salvini az elmúlt években valóban felforgatta az olasz politikát: kis regionális pártocskából megkerülhetetlen tényezővé változtatta az egykori Északi Ligát, amely valaha az északi tartományok szélesebb körű autonómiájáért küzdött, de ma már nem csupán Milánóban, Velencében vagy Bolognában képes szavazatokat szerezni. A párt Róma és a távoli Szicília lakossága számára is vonzóvá vált, mert kormányra kerülve bebizonyította: a bevett balliberális formulák helyett képes valódi alternatívát nyújtani.

Az állandó politikai és gazdasági bizonytalanságban szenvedő Olaszországban példátlan összefogás jött létre a három nagy jobboldali párt között, ami a következő választásokon stabil, nagy többséggel rendelkező kormány megalakítására adhat lehetőséget. Ennek a kormánynak a tagjai pedig nem fognak Brüsszelbe és Washingtonba szaladgálni, »Merkel és Macron telefonos utasításainak« engedelmeskedni – ahogy Matteo Salvini fogalmazott szombaton Rómában.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az a baj, hogy az olasz gazdaság lejtmenetben van, pénzzel (vagy pénzelvonással)mindig torkon lehet ragadni akár egy országot is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés